Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Haminan Energia yhtiöitti jakelutoimintonsa

Haminan Energia Oy uudisti yritysrakennettaan lokakuun alusta. Tämä tarkoittaa sitä, että yhtiön sähköverkko, kaasuverkko ja kaukolämmön toimitus yhtiöitettiin omiksi yhtiöikseen.

Toimenpiteellä energiayhtiö haluaa ennen muuta vahvistaa liiketoimintamahdollisuuksiaan muuttuvilla energiamarkkinoilla ja parantaa investointikykyään, kuten yhtiön toimitusjohtaja Markku Tommiska kuvailee tiedotteessaan.

– Energia-alan murros sekä ilmastonmuutoksen torjunta edellyttävät investointeja entistä kestävämpiin ja ilmastoystävällisempiin energiaratkaisuihin. 120-vuotias Haminan Energia Oy tähtää jatkossa yhä vahvemmin uusiutuvan energian ja energiakaasujen edelläkävijäksi, Tommiska toteaa.

Uudet tytäryhtiöt ovat Haminan Sähköverkko Oy, Haminan Kaasuverkko Oy ja Haminan Kaukolämpö Oy. Yritysrakenneuudistuksen myötä Haminaan syntyy siis kolme uutta osakeyhtiötä.

Haminan Energia uusine tytäryhtiöineen säilyy edelleen Haminan kaupungin omistuksessa.

Myös Energian toimitukset ja palvelut jatkuvat aivan samaan tapaan kuin ennenkin.

Uusien tytäryhtiöiden toimitusjohtajana aloittanut Haminan Energian verkostoliiketoiminnan

johtaja Kalevi Mattila.

– Kaikkien uusien tytäryhtiöiden siirtovolyymit ovat kasvussa yhteiskunnan jatkuvan sähköistymisen sekä Haminaan sijoittuvien uusien, energiaintensiivisten teollisuusyritysten siivittämänä. Nyt ja tulevaisuudessa panostamme energian toimitusvarmuuteen. Esimerkiksi sähköverkossa on investoitu Laurilan ja Jussilan sähköasemiin korvaten yli 40 vuotta vanhoja laitteistoja.

– Edellä mainittujen investointien kokonaisarvo on noin 2,8 M€. Vastaavasti kaukolämpöverkon kehittämisellä mahdollistetaan yhä ilmastoystävällisempien tuotantomuotojen,kuten hukkalämmön hyödyntäminen tulevaisuudessa.