Koronatartuntojen määrä kääntyi taas kasvuun Kymenlaaksossa – Tautitapauksia on todettu viimeisen viikon aikana Kotkassa 22, Haminassa kolme, Virolahdella kaksi ja Miehikkälässä yksi

Sairaalahoitoon on päätynyt rokottamattomia potilaita. Ulkomailta, ravintoloista ja baareista saatujen koronatartuntojen määrä kasvaa Kymsoten alueella. Eniten tartuntoja on 20–29-vuotiailla.

Kymsote kertoo, että sen alueella on maanantaina todettu kahdeksan uutta koronavirustartuntaa.

– Viimeisen viikon aikana koronavirustartuntojen määrä on lähtenyt lievään nousuun Kymsoten alueella. Viikolla 39 alueellamme todettiin yhteensä 48 koronavirustartuntaa ja viime viikolla 65, kertoo Kymsoten johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa.

THL:n tilastojen mukaan viimeisen viikon aikana Kotkassa on todettu yhteensä 22 uutta koronatartuntaa. Haminassa niitä on todettu kolme, Virolahdella kaksi, Miehikkälässä yksi ja Kouvolassa 32.

Kotkassa on tähän mennessä todettu yhteensä 987 koronavirustartuntaa, Haminassa 294, Pyhtäällä 60, Virolahdella 36 ja Miehikkälässä 14. Kouvolassa tartuntoja on yhteensä 1213.

Tähän mennessä Kymsoten alueella on todettu yhteensä 2 646 koronavirustartuntaa.

Suurin osa tartunnoista koti- tai lähipiiristä

Mäntymaa kertoo, että eniten uusia tartuntoja on 20–29-vuotiailla, joilla myös rokotusaktiivisuus on matalin.

– Alueellisesti tartuntoja on tasaisesti Etelä- ja Pohjois-Kymenlaaksossa. Suurin osa tartunnoista saadaan edelleen koti- tai lähipiiristä. Viimeisen kahden viikon aikana nousussa ovat olleet tartunnat, jotka on saatu ulkomailta ja ravintoloista, baareista ja vastaavista.

Sairaalahoidossa on tällä hetkellä kaksi koronaviruspotilasta.

– Kuten valtakunnallisestikin, niin myös Kymsoten alueella sairaalahoitoon joutuneet koronapotilaat ovat kesästä alkaen olleet rokottamattomia, kertoo Mäntymaa.

Tällä hetkellä 12 vuotta täyttäneistä yhden rokoteannoksen on saanut 84,6 ja kaksi annosta 74,0 prosenttia. Etenkin 20–30-vuotiaiden rokotusaktiivisuudessa on toivomisen varaa.

Lähitöihin palatessa pitää muistaa koronaturvallisuus

Valtakunnallinen etätyösuositus päättyy 15. lokakuuta ja sen jälkeen työpaikat tekevät omat etätyölinjauksensa.

– Koronan suhteen kannattaa lähityön riskit ja hyödyt arvioida edelleen tarkasti. Koronatartuntojen määrä on useimmilla alueilla nousussa, joten lähityöhön palaamisessa pitää edelleen muistaa koronaturvallisuus.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka