Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronatartunnat lievässä, mutta selvässä nousussa Kymenlaaksossa – Kotka suosittelee maskin käyttöä edelleen päiväkodeissa, kouluissa ja pukukopeissa

Positiivisten näytteiden osuus kaikista otetuista on noussut.

Koronatartunnat ovat lievässä, mutta selvässä nousussa Kymenlaaksossa. Kahden edellisen viikon aikana tartuntoja on todettu 199, Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Kymsote kertoo tiedotteessa.

Viime viikon aikana tartuntojen määrä on noussut yli 30 prosenttia.

Kotkan kaupunki kertoo tiedotteessa, että se suosittaa edelleen maskin käyttöä kaupungin yleisissä tiloissa kuten päiväkodeissa ja kouluissa.

Lisäksi uimahallien ja muiden kaupungin liikuntatilojen rajoitetuissa tiloissa kuten pukukopeissa suositellaan edelleen maskin käyttöä rokottamattomilla sekä alle 16-vuotiailla.

Samaan aikaan koronanäytteitä on otettu vähemmän, koska kriteereitä koronatestiin ohjaamiseen on nostettu. Positiivisten osuus kaikista otetuista koronanäytteistä on noussut ja on nyt 2,9 prosenttia.

Myös rajaliikenteessä Vaalimaan raja-asemalla otetuissa koronanäytteissä positiivisten näytteiden osuus on noussut kesäajan puolesta prosentista kahteen.

Tartunnanlähteinä ovat nousussa ulkomailta peräisin olevat tartunnat, joista suuri osa on Venäjältä, sekä baarit, ravintolat ja yökerhot.

– Tartunnan saaneissa rokottamattomat ovat yliedustettuina. Eniten uusia tartuntoja on 20-29-vuotiailla, joilla on myös alhaisin rokotuskattavuus. Tartuntoja löytyy kyllä myös keski-ikäisiltä, rokottamattomilta 50–60-vuotiailta, johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa kertoo tiedotteessa.

Mäntymaan mukaan sairaalahoidossa on pitkään ollut vain rokottamattomia henkilöitä. Nyt sairaalahoidossa on vain yksi koronaviruspotilas.

Kymenlaakso jatkaa kiihtymisvaiheessa, alueellisia suosituksia syytä noudattaa

Alueellisessa koronakoordinaatioryhmässä keskusteltiin keskiviikkona rajoitusten ja suositusten purkamisista. Kymenlaakson epidemiatilanne on kiihtymisvaiheessa.

– Yhteiskunnassa on siirrytty velvoittavista rajoituksia poispäin, mutta alueellisia suosituksia on syytä noudattaa edelleen, Mäntymaa huomauttaa tiedotteessa.

Alueellisessa koronakoordinaatioryhmässä keskusteltiin myös muun muassa koronapassin käyttöönotosta. Koronapassiin suhtauduttiin yleisesti positiivisesti, mutta sen vaikutus koskee lähinnä leviämisvaiheessa olevia sairaanhoitopiirejä eikä tällä hetkellä Kymenlaaksoa.

Uutiseen on lisätty kello 15.06 Kotkan maskisuositus ja kello 15.16 tarkennus siihen.