Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Salpalinja-museon kirjaillassa esillä sota- ja paikallishistoriaa – Terho Ahonen ja Osmo Kimmo esittelevät kirjojaan

Miehikkälän Salpalinja-museo järjestää kahden paikallisen kirjoittajan, Osmo Kimmon ja Terho Ahosen, kirjojen esittelytilaisuuden ensi sunnuntaina kello 16 alkaen.

Osmo Kimmon kirja Sotilaan tarina - ja vähän muidenkin julkaistiin Mediapinta Oy:n palvelukustanteena keväällä 2020. Koronapandemian alkaessa esittelytilaisuuksia ei ole voinut järjestää.

Sotilaan tarina on Osmo Kimmon sanoin ”Erään miehikkäläläisen perheen – siis vanhempieni – elämästä ja kokemuksista sotavuosien ajalta”.

Yhden perheen kautta pääsee kurkistamaan yleisemminkin mitä arki oli – konkreettisesti ja henkisesti – sodan keskellä kotirintamalla ja rintamalla.

Kirjasta ja sen synnystä Kimmo kertoo sotapolku.fi-verkkopalvelun näkökulmasta, jota hän myös esittelee esityksessään.

Joukkoistumalla muodostuvan Sotapolku.fi-verkkopalvelun tavoitteena on kerätä ensimmäistä kertaa mahdollisimman täydellinen luettelo kaikista viime sodissamme palvelleista. Palvelussa kuka tahansa voi etsiä tai lisätä sukulaisensa tietoja ja vaiheita sotien aikaan kartalla.

Miehikkäläläisen Terho Ahosen kirja Salpalinja- Suomen suoja julkaistiin elokuussa tänä vuonna.

Salpalinjasta on muutaman vuosikymmenen aikana ilmestynyt kirjallisuutta, jopa yksi väitöskirja, mutta puuttumaan on jäänyt yleistajuinen, yhden kirjoittajan kokonaisesitys puolustuslinjasta.

Tähän puutteeseen on tarttunut hyvästä syystä kaupallinen kustantaja, joka tarjosi Ahoselle kirjan kirjoittamismahdollisuutta.

Mutta miten kirjoittaa uusi kirja vanhoin tiedoin, kun lähes kaikki on jo sanottu – vai onko, kysyy Ahonen esityksessään. Jo sivullisestikin mittava teos tarkastelee viime sotien aikana rakennettua Salpalinjaa kansantajuisesti, rakentamisen syistä ja vaiheista aina tähän päivään saakka.

Suomen sotahistorian lisäksi molemmat kirjat tarjoavat omista näkökulmistaan paljon mielenkiintoista paikallishistoriallista tietoa.

Tapahtumaan on vapaa pääsy. Museokahvila ja -kauppa ovat avoinna tapahtuman ajan. Museokauppa Raslassa on molempia kirjoja myytävänä ja bonuksena mahdollisuus saada kirjoittajien signeeraus kirjaan.