Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kolmannen koronarokotuksen antaminen laajentuu Kymsotessa – Ajat aukevat riskiryhmien lisäksi 60 vuotta täyttäneille

Aikoja voi alkaa varata perjantaina 29. lokakuuta.

Kolmannen koronarokotuksen antaminen 60 vuotta täyttäneille ja riskiryhmille alkaa Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymässä Kymsotessa marraskuussa. Kymsoten kertoo tiedotteessa, että ajanvaraus avautuu perjantaina 29. lokakuuta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL suosittelee, että kolmas annos tarjotaan 60 vuotta täyttäneille, laitoksissa ja hoivakodeissa asuville sekä lääketieteellisille riskiryhmille 1 ja 2. Kolmatta annosta suositellaan otettavaksi aikaisintaan kuusi kuukautta toisen rokoteannoksen jälkeen.

Riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvilla on koronavirukselle altistava tai voimakkaasti altistava sairaus.

THL:n mukaan koronarokotteen teho tartuntaa vastaan hiipuu asteittain toisen annoksen saamisen jälkeen. Rokotteen suojateho vakavaa koronavirustautia vastaan säilyy valtaosalla väestöstä kuitenkin erittäin hyvänä ainakin kuuden kuukauden ajan.

Alle 60-vuotiailla, jotka eivät kuulu lääketieteellisiin riskiryhmiin, ei ole toistaiseksi kiirettä saada kolmatta koronarokoteannosta.

Kolmosrokotuksiin voi tiedotteen mukaan hakeutua ajanvarauksen kautta tai hakemalla rokotuksen walk in -rokotustapahtumissa, joihin mennään ilman ajanvarausta.