Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rokotuskattavuuden nostamiseksi toivotaan porkkanaa myös Kymenlaaksoon, mutta pikkujoulukausi ei ole vielä uhattuna

Kymenlaaksossa lähestytään 80 prosentin rokotuskattavuutta. Johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaan se ei vielä riitä normaaliin elämään palaamiseen.

Kymenlaakson koronavirustilanne jatkuu tasaisessa kiihtymisvaiheessa, kertoo Kymsote tiedotteessaan.

Tartunnoissa on jo pidempään korostunut rokottamattomien osuus.

Kymenlaakson koronakoordinaatioryhmä päätyikin lähettämään kokouksessaan viestin valtiovallalle: rokotuskattavuuden nostamiseksi toivotaan kannustumia myös Kymenlaaksoon.

Kymsoten johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaan toteaa tiedotteessa, että Kymenlaaksossakin on kyseessä rokottamattomien epidemia.

Kesästä lähtien sairaalahoidossa ollut vain yksittäisiä rokotettuja, ja heilläkin on usein ollut jokin altistava riskitekijä.

Kymenlaaksossa lähestytään 80 prosentin rokotuskattavuutta, mutta Mäntymaan mukaan se ei riitä varotoimista luopumiseen.

Hänen mukaansa kattavuuden tulisi olla noin 90 prosenttia, jotta maskit voisi jättää huoletta pois ja palata normaaliin elämään.

Kaikesta huolimatta lähestyvä pikkujoulukausi ei johtajaylilääkärin mukaan ole tällä hetkellä vaarassa. Turvallisuuteen tulee kuitenkin jokaisen panostaa.

Viisi koronapotilasta sairaalahoidossa

Viimeisen parin viikon aikana (13.10.–26.10.) Kymenlaaksossa on todettu 104 uutta koronatartuntaa.

Uusien tartuntojen määrä on pysynyt noin 5–10 tartunnan päivätahdissa tuoreimpia lukuja lukuun ottamatta.

Viimeisimmän tilastoidun vuorokauden aikana todettiin 18 uutta tartuntaa.

Sairaalahoidossa on tällä hetkellä viisi potilasta koronavirustartunnan takia. Uusia tartuntoja on todettu eri puolilla Kymenlaaksoa.

Yli neljännes (26,9%) koronatartunnoista saadaan samassa taloudessa asuvalta, mikä on selvästi suurin osuus tartunnanlähteistä. Joka kymmenes tartunta on peräisin ulkomailta. Muiden tartunnanlähteiden osuus on alle 10 prosenttia kukin.

Marraskuussa alkaa kolmansien annosten rokottaminen yli 60-vuotiaille ja sairaudellisiin riskiryhmiin kuuluville. Mäntymaa korostaa, että tehosteannos on tärkeä hakea, kun se on ajankohtaista.