Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Miehikkälässä juhlitaan 140-vuotiasta kirkkoa – juhlapuheen pitää professori Yrjö Varpio

Miehikkälässä on tänä vuonna vietetty kirkon juhlavuotta. Oma komea tiilikirkko Miehikkälään valmistui vuonna 1881. Se vihittiin jumalanpalveluskäyttöön pyhäinpäivänä samana vuonna. Juhlavuoden merkeissä on ollut paljon tapahtumia ja konsertteja. Pyhäinpäivänä juhlavuosi sitten huipentuu juhlamessuun ja pääjuhlaan.

Ensi lauantaina pyhäinpäivänä juhlapäivän vietto alkaa aamulla kello 10 juhlamessulla. Messussa saarnaa Mikkelin hiippakunnan piispa Seppo Häkkinen. Messun toteuttamisessa on mukana runsaasti seurakunnan työntekijöitä, seurakuntalaisia ja talkoolaisia eri tehtävissä.

Musiikista vastaavat kanttorit Niina Venäläinen ja Pekka Soranummi. Miehikkälän ja Vehkalahden kirkkokuorot laulavat messussa. Messun jälkeen tarjotaan seurakunnan emäntien loihtimat juhlakahvit kirkossa.

Pääjuhla pidetään kirkossa kahvien jälkeen. Avaussanat lausuu Miehikkälän kappeliseurakunnan pappi, kappalainen Matti Astola.

Juhlapuheen pitää professori Yrjö Varpio. Hän on syntyisin Suur-Miehikkälästä. Hänen laajaan kirjalliseen tuotantoonsa sisältyy monia Miehikkälän historiaa valaisevia kirjoja ja artikkeleita. Varpion puheen aihe on “Seurakunta – lähellä ja kaukana.”

Pääjuhlassa esittää musiikkia nuorten miehikkäläläisten musiikin taitajien yhtye Festiva Quintet.