Kymenlaakso on vaarassa joutua leviämisvaiheeseen – Viimeisen viikon aikana alueella on todettu 90 koronavirustartuntaa

Sairaalahoidossa on seitsemän koronaviruspotilasta.

Kymsote tiedottaa, että sen alueella on maanantaina todettu 10 uutta koronavirustartuntaa. Viimeisen viikon aikana alueella on todettu 90 koronavirustartuntaa.

– Koronavirustartuntojen määrä on kasvanut Kymenlaaksossa paljon viimeisen viikon aikana. Koronatilanteen kehitys on huolestuttavaa, ja on olemassa vaara, että joudumme uudelleen epidemian leviämisvaiheeseen, kerrotaan Kymsoten nettisivuilla.

Tartuntoja koko Kymenlaakson alueella

Uusia koronatartuntoja on todettu koko Kymenlaakson alueella ja tautiryppäitä on syntynyt muun muassa baarissa ja yksityisissä illanvietoissa.

THL:n tilastojen mukaan Kotkassa on viime viikon maanantain jälkeen todettu 29 koronavirustartuntaa, Haminassa viisi, Virolahdella yksi ja Kouvolassa 44. Miehikkälässä ja Pyhtäällä ei ole todettu uusia tartuntoja.

Kotkassa on tähän mennessä todettu yhteensä 1 057 koronavirustartuntaa, Haminassa 309, Pyhtäällä 62, Virolahdella 40, Miehikkälässä 14 ja Kouvolassa 1 313.

Tähän mennessä Kymsoten alueella on todettu yhteensä 2 845 koronavirustartuntaa. Sairaalahoidossa on tällä hetkellä seitsemän koronaviruspotilasta.

Viime vuoden maaliskuun alun jälkeen Kymsotessa on tutkittu yhteensä 145 003 koronatestinäytettä. Viimeisen viikon aikana näytteitä on tutkittu 1 987.

Muista käyttää maskia ruuhkissa

Kymsote muistuttaa ihmisiä hyvän käsi- ja yskimishygienian tärkeydestä, maskin käytöstä tilanteista, joissa on paljon ihmisiä. Myös koronatestiin hakeutuminen on tärkeää, kun tarve sitä vaatii.

– Edelleen kehotamme kaikkia myös hakeutumaan koronarokotukseen ja ottamaan myös tehosteannokset.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka