Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kymsote korjasi virheen nettisivuiltaan: 60 vuotta täyttäneet voivat saada kolmannen koronarokotuksen kuuden kuukauden päästä edellisestä rokotuksesta

Vakavasti immuunipuutteiset henkilöt voivat saada kolmannen rokotuksen kahden kuukauden päästä toisesta rokotuksesta.

Kymsoten nettisivuilla oli viime viikolla hetken ajan virheellinen tieto siitä, että 60 vuotta täyttäneet voisivat ottaa kolmannen koronarokotuksen jo kahden kuukauden päästä toisen rokotteen saamisesta.

– Marraskuun ensimmäisestä päivästä lähtien kolmansia rokotusannoksia on tarjolla 60 vuotta täyttäneille, laitoksissa ja hoivakodeissa asuville sekä ensimmäiseen ja toiseen lääketieteelliseen riskiryhmään kuuluville. Kolmatta annosta suositellaan näille ryhmille aikaisintaan kuusi kuukautta toisen rokoteannoksen jälkeen, kertoo viestintäasiantuntija Stiina Kiiveri Kymsoten viestinnästä.

Vakavasti immuunipuutteisilla henkilöillä erilainen rokotusväli

Kiiveri arvelee, että sekaannus rokotustiedoissa on varmaankin johtunut siitä, että vakavasti immuunipuutteisilla henkilöillä on erilainen rokotusväli.

– Koronarokotussarjan toisesta annoksesta pitää kyseisellä ryhmällä olla kulunut vähintään kaksi kuukautta ennen kolmatta rokotusannosta. Viime viikolla koronainfossa oli yhtenä päivänä hetken aikaa virheellinen tieto kahden kuukauden rokotusvälistä muillekin 60 vuotta täyttäneille, mutta tieto korjattiin sivuille vielä saman päivän aikana, toteaa Kiiveri.

Lisää tietoa koronarokotuksista löytyy Kymsoten nettisivuilta ja myös rokotusajanvarauksen voi tehdä Kymsoten sivuilla.