THL: Kotkassa on viikon aikana todettu 40 uutta koronatartuntaa – Haminassa tautitapauksia on ollut seitsemän, Pyhtäällä neljä: "Tartuntoja on saatu muun muassa metsästysporukassa"

Kymenlaaksossa todettiin viime viikolla 130 koronatartuntaa. Erityisesti rokottamattomien, mutta myös rokotettujen henkilöiden on syytä käyttää maskia ruuhkaisissa sisä- ja ulkotiloissa.

Kymenlaaksossa koronaepidemia on leviämisvaiheessa ja uusia tartuntoja on todettu eri puolilla Kymenlaaksoa. Kymsote kertoo nettisivuillaan, että Kymenlaaksossa todettiin viime viikolla yhteensä noin 130 uutta koronavirustartuntaa, kun edellisellä viikolla tartuntoja todettiin noin 90. Maanantaina uusia tartuntoja on todettu 13.

THL:n tilastojen mukaan Kotkassa on viimeisen viikon aikana todettu 40 uutta koronavirustartuntaa. Kouvolassa uusia tartuntoja on todettu 80, Haminassa seitsemän ja Pyhtäällä neljä. Virolahdella ja Miehikkälässä ei ole todettu uusia tartuntoja.

Kotkassa on tähän mennessä todettu yhteensä 1097 koronavirustartuntaa, Haminassa 316, Pyhtäällä 66, Virolahdella 40, Miehikkälässä 14 ja Kouvolassa 1393. Tähän mennessä Kymsoten alueella on todettu yhteensä 2 974 koronavirustartuntaa.

Viime vuoden maaliskuun alun jälkeen Kymsotessa on tutkittu yhteensä 147 487 koronanäytettä. Viimeisen viikon aikana näytteitä on tutkittu 2484. Sairaalahoidossa on tällä hetkellä seitsemän koronaviruspotilasta.

Maski käyttöön ruuhkaisissa sisä- ja ulkotiloissa

Koronatartuntojen lähteinä ovat nyt samassa taloudessa asuvien ja muun lähipiirin lisäksi baarit ja ravintolat.

– Tartuntoja on saatu myös muun muassa metsästysporukassa, kerrotaan Kymsoten nettisivuilla.

Venäjän ja Viron erittäin vaikea koronatilanne heijastuu myös Kymenlaaksoon, ja Kymsoten asiantuntijat toteavat, että niiden alueella matkustamista pohtivien on syytä harkita tarkasti sitä, kuinka tarpeellinen heidän matkansa on.

Kymsote kehottaa kymenlaaksolaisia toimimaan vastuullisesti epidemian leviämisen estämiseksi.

–  Erityisesti rokottamattomien, mutta myös rokotettujen henkilöiden on syytä käyttää maskia ruuhkaisissa sisä- ja ulkotiloissa. Samoin perusohjeet hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta on tärkeä muistaa. Kehotamme edelleen jokaista hakeutumaan koronarokotuksiin ja huolehtimaan myös tehosteannoksien ottamisesta, opastetaan Kymsoten nettisivuilla.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka