Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kymsoten alueella on viikon aikana todettu 115 uutta koronatartuntaa – Sairaalahoidossa on 11 koronapotilasta

Ulkomaanmatkoilta saatujen tartuntojen määrä on kasvussa. Tartuntoja on saatu myös muun muassa työpaikoilta ja harrastuksista.

Kymsote tiedottaa, että sen alueella on todettu maanantaina yhdeksän uutta koronavirustartuntaa. Viime viikon maanantain jälkeen Kymsoten alueella on todettu yhteensä 115 uutta koronavirustartuntaa.

THL:n tilastojen mukaan Kotkassa on viikon aikana todettu 38 uutta tartuntaa, Haminassa viisi, Pyhtäällä 17 ja Kouvolassa 60. Virolahdella ja Miehikkälässä ei ole todettu uusia tartuntoja.

Tähän mennessä Kotkassa on todettu yhteensä 1 135 koronavirustartuntaa, Haminassa 321, Pyhtäällä 83, Virolahdella 40, Miehikkälässä 14 ja Kouvolassa 1 453.

Kymsoten tietojen mukaan Kymsoten alueella on todettu tähän mennessä yhteensä 3 089 koronavirustartuntaa.

Koronatartuntoja on edelleen runsaasti

Koronavirustartuntoja esiintyy Kymenlaaksossa edelleen runsaasti.

Kymsote kertoo verkkosivuillaan, että päivittäisten koronatartuntojen määrien nousu on tasaantunut. Useimmiten tartunnanlähde on samassa taloudessa asuva tai muu lähipiiriin kuuluva ihminen. Ulkomaanmatkoilta saatujen tartuntojen määrä on kasvussa ja tartuntoja on saatu myös muun muassa työpaikoilta ja harrastuksista.

Sairaalahoidon tarve on Kymenlaaksossa edelleen korkea. Sairaalahoidossa on edelleen 11 koronaviruspotilasta.

Viime vuoden maaliskuun alun jälkeen Kymsotessa on tutkittu yhteensä 150 384 näytettä. Viimeksi kuluneen viikon aikana näytteitä on tutkittu 2 897 kappaletta.