Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mitä silmät ei nää – maalauksia siitä miltä tuntuu olla kiusattu

Mitä silmät ei nää – maalauksia siitä miltä tuntuu olla kiusattu -näyttely on esillä Virolahden kirjastossa joulukuun ajan.

Meri Peltonen on 16-vuotias taiteilija. Hän on kasvanut Virolahdella, ja joutunut kasvuvuosiensa aikana kokemaan omakohtaisesti miltä kiusaaminen tuntuu. Meri on halunnut käsitellä kokemaansa maalaamalla kuvia. Tämän näyttelyn myötä hän näyttää ja kertoo kokemuksensa myös muille.

Meri on maalannut teoksensa akryyliväreillä kangaspohjille. Teokset ovat syntyneet etupäässä vuoden 2021 aikana kotona. Meri on harjoitellut maalaustekniikkaa ja värien käyttöä jo alakoulusta alkaen. Hän maalaa tunteitaan täysin intuitiivisesti.

– En suunnittele mitään, enkä ajattele mitään. Maalaan vain tunnetta.

Merin teoksissa on todella vahva tunnelataus. Hän on taitava ilmaisemaan itseään kuvallisesti. Näyttely on merkityksellinen ja erityislaatuinen sen rehellisyyden, avoimuuden ja rohkeuden takia joka töistä välittyy. Kiusaamisesta ja sen ehkäisemisestä puhutaan paljon. Merin kuvat ovat vahva ja tärkeä puheenvuoro tähän valtakunnalliseen keskusteluun.

Näyttely on esillä Virojoen kirjastossa joulukuun 2021 ajan.

En suunnittele mitään, enkä ajattele mitään. Maalaan vain tunnetta.