Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kymsoten alueella sairaalahoito on kuormittunut koronapotilaiden takia – Viimeisen viikon aikana Kymenlaaksossa on todettu 120 uutta koronatartuntaa

Suuri osa tartunnoista tulee samassa taloudessa asuvilta tai muusta lähipiiristä. Tartuntoja tulee myös työpaikoilta, yksityistilaisuuksista ja ulkomaanmatkoilta.

Koronatilanne Kymenlaaksossa on vakava, luonnehtii Kymsote nettisivuillaan. Viimeisen viikon aikana alueella on todettu 120 uutta koronavirustartuntaa. Viikonloppuna Kymsoten alueella todettiin 34 uutta tartuntaa ja maanantaina 19.

– Koronavirusta on koko Kymenlaakson alueella. Eniten uusia tartuntoja on todettu Kouvolassa, Kotkassa ja Pyhtäällä, kerrotaan Kymsoten nettisivuilla.

THL:n tilastojen mukaan Kotkassa on viimeisen viikon aikana todettu 27 uutta koronavirustartuntaa, Haminassa kolme, Pyhtäällä seitsemän, Virolahdella ei yhtään ja Miehikkälässä yksi. Kouvolassa uusia tartuntoja on todettu viikon aikana 71.

Kotkassa on tähän mennessä todettu yhteensä 1 162 koronavirustartuntaa, Haminassa 324, Pyhtäällä 90, Virolahdella 40 ja Miehikkälässä 15. Kouvolassa tartuntoja on todettu tähän mennessä yhteensä 1 524.

Kymsoten alueella on todettu tähän mennessä yhteensä 3 209 koronavirustartuntaa.

Sairaalahoito on kuormittunut

Viime vuoden maaliskuun alun jälkeen Kymsotessa on tutkittu yhteensä 153 187 näytettä. Viimeisen viikon aikana näytteitä on tutkittu 2 803.

Sairaalahoidossa on yksitoista koronaviruspotilasta.

– Hoitojaksot ovat pitkiä. Sairaalahoito on kuormittunut, todetaan Kymsoten nettisivuilla.

Tartunnanjäljitys on vaikeutunut.

– Suuri osa tartunnoista tulee samassa taloudessa asuvilta tai muusta lähipiiristä. Tartuntoja tulee myös työpaikoilta, yksityistilaisuuksista ja ulkomaanmatkoilta.