Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Välittämisen keinoin kaamosta vastaan – Välittämisen päivänä voi ilahduttaa postikortilla ketä tahansa

Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitto Valli ry lanseerasi muutamia vuosia sitten Välittämisen päivän tähän vuoden pimeimpään aikaan. Päivä on vuosittainen tapahtuma- ja teemapäivä, jonka tarkoituksena on kannustaa kaikenikäisiä ihmisiä välittämään toisistaan ja etenkin ikäihmisistä.

Tänä vuonna Välittämisen päivää vietetään tulevana perjantaina 26. marraskuuta. Päivää vietetään eri tavoin eri puolilla Suomea. Kaakonkulmalla se tehdään postikortti -teemalla.

Ite ja yhessä -toiminta on teettänyt tätä varten erilaisia kuvakortteja, joita voi käyttää eri tavoin. Voi kirjoittaa terveisesi korttiin ja laittaa sen postiin kaukana asuvalle tädille, jota et ole tavannut pitkään aikaan. Voi koputtaa naapurin ovelle ja ojentaa hänelle kortin kysyen samalla kuulumisia. Tai voi myös ottaa mukaan myös pullapussin ja viettää yhteinen kahvitteluhetki kyläläisen kanssa, jonka ajattelet ehkä ilahtuvan juttuhetkestä.

Kortteja saa kumppanuuskoordinaattori Satu Sunilta muun muassa nettiopastuspisteissä ja kyläryhmissä, mutta toki tarkoitukseen voi käyttää mitä tahansa hyvän mielen tuovaa postikorttia tai kuvaa.

– Voimme siis luoda toiveikkuutta ja hyvää mieltä ystävällisillä sanoilla tai aivan pienilläkin teoilla, kuten kortilla. Näin voimme tuoda vieraammallekin ihmiselle hyvän mielen sekä kokemuksen huomatuksi ja kohdatuksi tulemisesta, Suni sanoo.

Välittämisen päivä aloittaa tänä vuonna myös jo viime vuonna vietetyn Kaamosselätys-kampanjan. Tänä kaamoskautena kampanja kestää ystävänpäivään asti ja kaamoksen torjuntaan tarkoitettuja hyvän mielen tehtävälehtisiä löytyy viimeistään 26.11. lähtien esimerkiksi kirjastoista, Ratevasta, Ronkulista sekä liikuntatoimen ja Ite ja yhessä -toiminnan työntekijöiltä.

Päivää vietetään eri tavoin eri puolilla Suomea.

Kampanja-ajan päätyttyä arvotaan korttien palauttaneiden kesken kaamosta kirkastavia palkintoja.

– Viedessäsi kortin naapuriin, voit siis ottaa matkaan myös Kaamosselätyskampanja lehtisen ja voitte vaikka yhdessä ratkoa siitä löytyviä tehtäviä tai pitää yhteisen jumppatuokion, Satu Suni opastaa.