Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Puhelinpalvelu ja rokotuspisteet ovat ruuhkautuneet – Kymsote siirtää kouluterveydenhoitajia rokotuspisteisiin ja hoitajia puhelinpalveluun

Sairausasioissa tulee tarvittaessa olla yhteydessä terveysasemaan.

Kymsote supistaa tilapäisesti koulujen kouluterveydenhuollon toimintaa. Toimintojen supistus jatkuu 10. joulukuuta asti. Sillä halutaan parantaa perusterveydenhuollon puhelinpalvelua ja toimintaa rokotuspisteillä.

– Keskiviikkona neljä kouluterveydenhoitajaa siirtyi työskentelemään rokotuspisteille ja torstaina heitä siirtyy kaksi lisää. Rokotuspisteiltä on siirtynyt hoitajia puhelinpalveluun, kertoo Kymsoten hallintoylilääkäri Kari Kristeri.

Kymsoten tiedotteessa kerrotaan, että Kymenlaakson pahentunut koronavirustilanne, influenssarokotusten aloitus ja hoitajavaje ovat ruuhkauttaneet puhelinpalvelua ja rokotuspisteitä.

– Kiireettömissä asioissa takaisinsoitot eivät enää onnistu viikossakaan ja kiireellisissä asioissa puhelinpalvelumme ei ole enää ehtinyt soittaa takaisin vuorokauden kuluessa niin kuin on luvattu.

Tiedotteessa kerrotaan, että terveydenhoitaja ottaa yhteyttä asiakkaaseen, mikäli hänen vastaanottoaikaansa joudutaan siirtämään. Myös terveydenhoitajan Wilma-viesteihin vastaamisessa on viivettä. Sairausasioissa tulee tarvittaessa olla yhteydessä terveysasemaan.

– Kysymyksessä on kuitenkin vain lyhytaikainen järjestely, jolla pyrimme helpottamaan tilannetta.

Lisätty hallintoylilääkäri Kari Kristerin kommentit klo 12.54.