Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kymsoten alueella taas uusi ennätys koronatartuntojen määrässä – Infektioylilääkäri: "Avilta ei ole tullut tarpeeksi tiukkoja rajoituksia Kymenlaakson alueelle"

Perjantaina Kymsoten alueella on todettu 35 uutta koronatartuntaa. Jäljityksen resurssit eivät riitä. Alueella on todettu myös ensimmäiset RS-virustartunnat. Infektioylilääkäri Risto Pietikäinen on huolissaan sairaalapaikkojen riittävyydestä.

Kymsoten alueella on taas perjantaina todettu ennätysmäärä koronatartuntoja 35 kappaletta.

– Uusia tartuntoja on tänään todettu enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Itse asiassa se määrä saattaa nousta vielä 36 tartuntaan. Jäljittäjämme selvittävät, onko yksi tartunnan saanut henkilö meidän alueeltamme vai muualta, kertoo Kymsoten infektioylilääkäri Risto Pietikäinen.

Tartuntojen suuri määrä on johtanut siihen, että jäljittäjät eivät enää pysty jäljittämään altistuneita henkilöitä kuin niissä tapauksissa, joissa tartuntariski on ollut suuri.

– Jäljitysresurssimme eivät enää yksinkertaisesti riitä.

Avilta odotetaan tiukempia rajoituksia

Infektioylilääkäri toteaa, että sosiaali- ja terveysministeriön asettamat uudet rajoitukset eivät ole ainakaan vielä auttaneet vähentämään tartuntojen määrää.

– Ja aluehallintovirastolla tuntuu olevan kovin erilainen näkemys koronatilanteen vakavuudesta alueellamme. Avilta ei ole tullut tarpeeksi tiukkoja rajoituksia Kymenlaakson alueelle, vaikka olemme niitä tänne kaivanneet.

Ensimmäiset RS-virustartunnat todettu Kymenlaaksossa

Tartuntamäärien jatkaessa kasvuaan, Pietikäistä huolestuttaa sairaalahoidon kapasiteetin riittävyys. Sairaalahoitoon tuovat ihmisiä nyt myös muut taudit.

– Kymenlaakson alueella on todettu ensimmäiset RS-virustartunnat. Virus voi olla vaarallinen lapsille ja vanhuksille. Meillä on nyt sairaalahoidossa yksi RS-virukseen sairastunut iäkäs henkilö. RS-viruksen osalta odotamme tilanteen vielä pahenevan. Influenssakausi ei ole vielä päässyt kunnolla vauhtiin. Kun niin käy, en tiedä miten paikat sairaalassa riittävät.