Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kymsoten alueella taas uusi ennätys: 38 uutta koronatartuntaa päivässä – Keskussairaalan kaikki tehohoidon paikat ovat käytössä

Sairaalahoidossa on tällä hetkellä 12 koronapotilasta, joista kaksi on tehohoidossa. Jos paikkoja ei enää riitä, voidaan tehohoitopotilaille vapauttaa muita hoitopaikkoja.

Kymsote tiedottaa, että sen alueella on tiistaina todettu 38 uutta koronatartuntaa. Se on jälleen uusi ennätys päiväkohtaisten tartuntojen määrässä. Kymsoten alueella on todettu tähän mennessä yhteensä 3 437 koronavirustartuntaa.

THL:n tilastojen mukaan Kotkassa on todettu seitsemän uutta koronavirustartuntaa, Haminassa yksi, Pyhtäällä kaksi ja Kouvolassa 25.

Kymenlaakson keskussairaalassa on kuusi tehohoidon paikkaa

Sairaalahoidossa on tällä hetkellä 12 koronapotilasta. Kymenlaakson keskussairaalassa on kaikkiaan kuusi tehohoidon paikkaa.

– Tällä hetkellä kaikki tehohoidon paikat ovat käytössä. Kuudesta tehohoidon potilaasta kaksi on koronapotilaita, kertoo johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa.

Jos tehohoidon paikkoja ei enää riitä, voidaan tehohoitopotilaille vapauttaa muita hoitopaikkoja.

– Se edellyttää, että henkilöstöä joudutaan siirtämään muualta tehohoitopotilaita hoitamaan.

Kymsoten alueella ei ole toistaiseksi jouduttu perumaan koronan takia muita hoitoja. – Kymenlaakson sairaalaosastojen kuormitus on tällä hetkellä korkealla muutenkin kuin covid-pandemian takia.

Lisätty johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaan kommentit klo 12.35.