Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Metsäkirkko on erilainen – Matti Perälä kirjoitti kirjan kotikonnuistaan ja esittelee sitä Leinon koululla

– Kerrot uskottavasti nuoren miehen elämästä. Sellaistahan se on. Paljon kysyttävää ja kukaan ei vastaa.

Tässä eräs lukijan kommentti Metsäkirkon polusta. Ja samalla ensimmäinen vastaus kysymykseen, miksi kirjan lukeminen voi olla hyväksi. Lukija voi löytää kosketuskohdan omaan elämäänsä; noinhan minäkin olen kokenut.

Jokaisen elämänkaari on omanlaisensa. Ja jokaisen elämänkaaressa on liittymäkohtia toisten ihmisten elämään. Metsäkirkon polku alkaa Ylämaan Järventauksen kylästä, jatkuu nuoren miehen vaiheisiin ja aikuisen ajatuksiin metsän poluilla, laavuissa ja nuotiotulilla. Joskus vaeltaja istuu yksin ja joskus satunnaisen kulkijan kanssa.

Ytimessä ovat omat mietteet. Millaisia ovat perimmäiset kysymykset, kun ympärillä ei ole kirkon kuvia, ei musiikkia eikä selityksiä? Vaeltajan kirkko on ajattelun vapautta ja tuumailua, johon liittyvät niin perinteinen usko kuin algoritmit ja androiditkin.

Matti Perälä on teologian tohtori Pohjois-Karjalan Tohmajärveltä. Hän toimi Ylämaan kirkkoherrana vuosina 1981-1987. Leinon kansakoulua hän kävi vuosina 1956-1960 ja siinä välissä vuoden uudessa Ylijärven koulussa.

Matti Perälä, Metsäkirkon polku. Nuoruusmuistoista aikuisen ajatuksiin. Kustantaja Väyläkirjat. 208 s. Matti Perälä esittelee uutuuskirjaansa Leinon koululla lauantaina 11. joulukuuta kello 12-14 välisenä aikana.