Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kotkassa on viime viikon maanantain jälkeen todettu 42 uutta koronatartuntaa – Haminassa tapauksia on ollut 16, Pyhtäällä 9, Virolahdella 3 ja Miehikkälässä 2

Kouvolassa tartuntoja on ollut peräti 156. Sairaalahoidossa on nyt yhdeksän koronapotilasta. Koronapassin käyttöönotto monissa paikoissa ei ole aiheuttanut ruuhkaa rokotuspaikoilla.

Kymsote tiedottaa, että sen alueella on tiistaina todettu 15 uutta koronavirustartuntaa.

Viime viikon maanantain jälkeen Kymenlaaksossa on Kymsoten tilastojen mukaan todettu 229 uutta koronavirustartuntaa. Päiväkohtaiset tartuntamäärät ovat vaihdelleet 14:stä 42:ään.

THL:n tilastojen mukaan Kotkassa on viime viikon maanantain jälkeen todettu 42 uutta koronavirustartuntaa, Haminassa 16, Pyhtäällä yhdeksän, Virolahdella kolme ja Miehikkälässä kaksi. Kouvolassa uusia tartuntoja on todettu 156 kappaletta.

Kotkassa on tähän mennessä todettu yhteensä 1234 koronavirustartuntaa, Haminassa 347, Pyhtäällä 105, Virolahdella 46 ja Miehikkälässä 19. Kouvolassa tartuntoja on todettu tähän mennessä 1820.

Viime vuoden maaliskuun alun jälkeen Kymsoten alueella on tutkittu yhteensä 160 248 koronatestinäytettä. Viimeisen viikon aikana näytteitä on tutkittu 3 775.

Sairaalahoidossa on tällä hetkellä 9 koronaviruspotilasta.

Koronarokotuspaikoilla ei ole tungosta

Kymsoten johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa kertoo, että esimerkiksi monissa paikoissa tapahtunut koronapassin käyttöönotto ei ole aiheuttanut ruuhkaa Kymsoten koronarokotuspaikoilla.

– Rokotustilastoissa ei ole mitään ryysistä näkynyt. Tosin influenssarokotuskausi saattaa vaikuttaa asiaan. Itse asiassa koronarokotustilastot ovat jumittaneet viime viikosta samoissa lukemissa, joten toivottavasti Kymsoten ja THL:n välillä ei ole taas tiedonsiirto-ongelmia, miettii Mäntymaa.