Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronapassi käyttöön kunnissa – apua passin hankkimiseen saa tarvittaessa kirjastoista

Aluehallintoviraston päätös kieltää myös Miehikkälässä ja Virolahdella sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet, joihin osallistuu yli 50 henkilöä ajalla 13.12.2021-12.1.2022.

Aluehallintovirasto teki päätöksen viime perjantaina. Rajoitusten vaihtoehtona yleisötilaisuuden järjestäjä voi tarkistaa yleisöltä koronapassin. Koronapassin käyttö koskee 16 vuotta täyttäneitä.

Yleisötilaisuuksia eivät ole jatkuvasti toistuvat tapahtumat, kuten vaikka viikoittaiset harrastustilaisuudet tai työpaikkojen normaali toiminta.

Yleisötilaisuuksia ovat kaikille avoimet tilaisuudet, esimerkiksi konsertit, juhlat, markkinat, urheilutapahtumat ja -ottelut sekä kaikille avoimet koulutustilaisuudet ja seminaarit.

Myös koulujen ja päiväkotien juhlat, joihin huoltajat osallistuvat yleisönä, ovat yleisötilaisuuksia.

Vastaavasti yleisötilaisuuksia eivät ole jatkuvasti toistuvat tapahtumat, kuten vaikka viikoittaiset harrastustilaisuudet tai työpaikkojen normaali toiminta.

Koronapassin käyttö koskee 16 vuotta täyttäneitä.

Koronapassin käyttö ei myöskään koske koulujen ja päiväkotien toimintaa, nuorisotaloilla järjestettävää toimintaa, kirjastojen lainaustoimintaa, museoissa ja gallerioissa vierailuja tai liikuntapaikoissa kävijöitä.

Miehikkälässä ja Virolahdella koronapassin hankkimiseen saa apua kirjastoista. Koronapassin lataaminen älypuhelimelle tai paperisen koronapassin tulostamiseen tarvitsee pankkitunnukset ja tunnusluvut, jotka tulee ottaa mukaan kirjastokäynnille. Kirjastovirkailijoita sitoo vaitiolovelvollisuus.

Tarkistustilanteessa koronapassin QR-koodin voi näyttää matkapuhelimen ruudulta tai paperitulosteesta.

Koronapassina toimii EU:n koronatodistus, jonka saa Omakannasta tai tarvittaessa paperisena versiona terveydenhuollosta.

Koronapassi ei poista maskisuositusta eli koronapassin lisäksi yleisötilaisuuksissa suositellaan edelleen kaikille maskin käyttöä.

Koronapassi tarkistetaan vain yli 16-vuotiailta, joten koronapassin esittämisen yhteydessä on syytä varautua todistamaan myös henkilöllisyys.

Koronatodistus luetaan sovelluksella, joka ei kerää tai tallenna todistusten tietoja eikä se näytä terveystietoja. Lukijasovellus on tarkoitettu ravintoloiden, yökerhojen, yleisötilaisuuksien sekä muiden tapahtumajärjestäjien käyttöön.

Sovellus antaa välittömästi tuloksena joko vihreän eli hyväksynnän tai punaisen eli hylkäämisen.