Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kotkassa on todettu viikon aikana 31 uutta koronatartuntaa, Haminassa 14, Virolahdella kolme ja Pyhtäällä sekä Miehikkälässä yhdet

Kouvolassa uusia tartuntoja oli 53. Kymsote kehottaa nettisivuillaan kymenlaaksolaisia noudattamaan kaikkia koronasuosituksia ja -rajoituksia sekä hakeutumaan koronarokotuksiin.

Kymsoten alueella on viime viikon maanantain jälkeen todettu 132 uutta koronavirustartuntaa. Määrä on pienempi kuin parin edellisen viikon aikana.

– Kymenlaakson koronatilanne on edelleen vaikea. Koronatartuntoja esiintyy koko maakunnassa, kerrotaan Kymsoten nettisivuilla.

THL:n tilastojen mukaan Kotkassa on viimeisen viikon aikana todettu yhteensä 31 uutta koronavirustartuntaa, Kouvolassa niitä on todettu 53, Haminassa 14, Virolahdella kolme ja Pyhtäällä ja Miehikkälässä kummassakin yksi.

Kotkassa on todettu tähän mennessä todettu yhteensä 1293 koronavirustartuntaa, Haminassa 372, Pyhtäällä 107, Virolahdella 49 ja Miehikkälässä 20. Kouvolassa tartuntoja on todettu yhteensä 1962.

Kymsoten mukaan sen alueella on todettu tähän mennessä yhteensä 3 888 koronavirustartuntaa.

Sairaalahoidossa on tällä hetkellä kuusi koronaviruspotilasta.

Viime vuoden maaliskuun alun jälkeen Kymsotessa on tutkittu yhteensä 166 405 koronatestinäytettä. Viimeksi kuluneen viikon aikana näytteitä on tutkittu 3 005.

Kymsote kehottaa noudattamaan koronarajoituksia

Kymsote kehottaa nettisivuillaan kymenlaaksolaisia noudattamaan kaikkia voimassaolevia koronasuosituksia ja -rajoituksia sekä hakeutumaan koronarokotuksiin.

Sivuilla todetaan, että on tärkeää, että jokainen kymenlaaksolainen huolehtii perusohjeista eli käyttää edelleen maskia sisätiloissa ja ruuhkaisissa ulkotiloissa, huolehtia hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta ja pitää sosiaaliset kontaktit pieninä. Sekä pysyy tietysti oireisena kotona.

Yle: Kymenlaaksossa varmistunut ensimmäinen omikron-variantin aiheuttama koronatartunta

THL on koonnut ohjeita turvallisesta joulun ja uuden vuoden juhlinnasta.