Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kymenlaaksossa etsitään taas Vuoden kylää, kylätoiminnan tiennäyttäjää ja maaseututoimijaa – ehdotukset tammikuun loppuun mennessä

Kymenlaakson Kylät ry on käynnistänyt vuoden 2022 kymenlaaksolaisen kylän, kylätoiminnan tiennäyttäjän ja maaseututoimijan valintakierroksen.

Valinnoilla halutaan nostaa esiin kylien monipuolista toimintaa ja lisätä kylätoiminnan näkyvyyttä.

Tavoitteena on löytää vuosittain aktiivisia kyliä ja kortteleita, tuloksellista kylätoimintaa ja saada hyviä esimerkkejä kylien yhteistyöstä.

Valinnassa tarkastellaan kylän toimintaa pidemmällä aikavälillä eikä valinta ole sidottu kuluvaan vuoteen.

Kymenlaakson vuoden kylän 2022 valinnassa painotetaan kylien kehittämisen suunnitelmallisuutta, pitkäjänteisyyttä ja uutta luovaa toimintaa sekä tulevaisuuteen suuntautumista.

Erityisesti otetaan huomioon kylän kehittäminen laaja-alaisesti, miten on järjestetty kunnan ja kylän välinen suhde, lähipalvelujen tuotteistaminen ja uudelleen järjestäminen, avoin tiedottaminen, yhteistyön sujuminen sekä elinkeinojen edistäminen.

Kylätoiminnan tiennäyttäjä on ollut pitkäaikaisella ja pitkäjänteisellä panoksellaan kehittämässä valtakunnallista tai paikallista kylätoimintaa ja on kylätoiminnassa ansioitunut henkilö.

Maaseututoimija on henkilö, joka on saavuttanut tuloksia erityisesti Leader-toiminnassa, kylätoiminnassa tai muussa paikallisessa kehittämistyössä.

Valinta ei ole sidottu nimettävän henkilön taustaorganisaatioon.

Valinnoissa painotetaan valittavan henkilön hyviä tuloksia, innostavuutta ja innovatiivisuutta.

Maakunnallisten valintojen ehdotukset käsittelee valintatoimikunta, joka koostuu Kymenlaakson Kylät ry:n, Leader Pohjois-Kymen Kasvu ry:n ja Leader Sepra ry:n edustajista.

Kymenlaakson Liiton maakuntahallitus vahvistaa valinnat keväällä ja myöntää Kymenlaakson vuoden kylälle 1 000 euron palkintorahan.

Kymenlaakson Kylät ry pyytää ehdotuksia kylistä tai kaupunginosista ja henkilöistä tammikuun loppuun mennessä.

Ehdotukset perusteluineen 31.1.2022 mennessä sähköpostitse toimisto@kymenlaaksonkylat.fi. Tarkemmat hakuohjeet osoitteessa: www.kymenlaaksonkylat.fi.