Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kymsote kutsui työterveysyritykset mukaan rokotustalkoisiin – Pihlajalinna, Mehiläinen, Kotkan Työterveys ja Terveystalo ovat valmiina aloittamaan koronarokotukset Etelä-Kymenlaaksossa tammikuun alussa

Ministeri Krista Kiuru (sd.) haastoi viime viikolla työterveyshuollon kansallisiin rokotustalkoisiin. Etelä-Kymenlaaksossa työterveysyritykset kertovat rokottavansa ensisijaisesti työterveysasiakkaitaan.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) haastoi viime viikolla työterveyshuollon kansallisiin rokotustalkoisiin muunnosvirus omikronin nopean leviämisen varalta. Tällä tavoitellaan sitä, että kolmansien rokoteannosten antaminen työikäiselle väestölle saadaan riittävään vauhtiin.

Kymsoten johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa kertoo, että keskiviikkona pidetyn kokouksen jälkeen yksityiset työterveysyritykset on otettu mukaan antamaan koronarokotuksia.

Mäntymaa totesi viime viikolla, että työterveyden ei kannata sitoa siihen henkilöstöään, jos rokotettavana käy vain muutamia henkilöitä, sillä silloin valtion maksama korvaus on niin pieni.

– Nyt valtio on kuitenkin lupailemassa parempaa korvausta, vaikka omakustannushintaan ei vielä päästäkään. Itse rokotteethan tulevat valtiolta niin kuin ennenkin, kertoo Mäntymaa tänään torstaiaamuna.

Mäntymaa kertoo kuulleensa työterveysyrityksiltä, että monet työnantajat ovat nyt kiinnostuneita ostamaan koronarokotukset henkilökunnalleen lisäpalveluna.

– Jos Kymsote itse ostaisi rokotuspalvelut muualta, seuraisi siitä aikaavievä kilpailutusprosessi. Mutta emme näe esteitä sille, että työnantajat maksavat rokotuksista työterveysyrityksille. Kaikki rokotukset mitkä ovat pois Kymsotelta, helpottavat meidän toimintaamme, toteaa Mäntymaa.

Myös Terveystalo lähdössä mukaan

Terveystalon kaakon seudun aluejohtaja Ulla Huuhtanen sanoo, että työterveyshuollon osallistuminen rokotuksiin on hyvin tarkoituksenmukaista ja resurssit riittävät rokottamiseen Etelä-Kymenlaaksossakin.

– Ilman muuta voimme olla mukana tässä, jotta rokottaminen saadaan laajemmaksi mahdollisimman nopeasti.

Huuhtasen mukaan asiakasyritykset ovat vahvasti sen kannalla, että Terveystalo antaa rokotuksia.

Yrityksellä on yhteistyösopimus Kymsoten kanssa.

– Kymsote on nyt kutsunut mukaan kaikki yksityiset työterveysasemat. Rokotukset alkavat vuoden alussa. Katsomme aikataulut vielä Kymsoten kanssa Huuhtanen sanoo.

Hän ei näe Terveystalon kannalta ongelmaa siinä, että rokotettavana kävisi vain muutamia ja saatava korvaus olisi siten pieni.

– Meillä on isot määrät asiakkaita, joita voimme auttaa. Nyt puhutaan kuitenkin koko työikäisen väestön rokottamisesta.

Pihlajalinna on valmiina koronarokotuksiin

Pihlajalinnan aluejohtaja Krista Ikäläinen toteaa, että yhtiössä on jo aikaisemminkin annettu koronarokotuksia sen työterveysasiakkaille.

– Olemme Etelä-Kymenlaaksossakin valmistautuneet siihen, että voimme työterveytenä auttaa koronarokotuksissa jatkossakin.

Pihlajalinnassa ollaan valmiina aloittamaan lisärokotukset heti tammikuun alussa.

– Olemme valmistautuneet antamaan kolmannet koronakorotukset meidän työterveyshuollon asiakkaille. Meidän kaikilla työterveyshoitajillamme on rokotusluvat ja olemme aikaisemmin rokottaneet muun muassa Kymsoten henkilökuntaa, kertoo Ikäläinen.

Mehiläinen voi rokottaa 150–200 ihmistä päivässä

Aluejohtaja Anu Jokinen toteaa, että Etelä-Kymenlaaksossa Mehiläinen voi rokottaa 150–200 ihmistä päivässä, vaikka se vaatiikin vähän tehtävien organisoimista.

– Olemme tarjonneet apuamme jo ensimmäisellä ja toisella rokotuskierroksella. Rokottaisimme ensisijaisesti työterveysasiakkaitamme. Keskustelemme asioista vielä Kymsoten kanssa.

Jokinen kertoo, että kaikilla Mehiläisen hoitajilla on rokotuslupa.

– Ja nyt tilanne on muuttumassa niin, että perushoitajat ja lähihoitajatkin voivat antaa koronarokotuksia.

Myös Kotkan Työterveydessä ollaan valmiina koronarokotusten aloittamiseen.

– Suunnittelemme parhaillaan Kymsoten kanssa koronarokotusten aloittamista työterveyshuollossa. Tarkempi aikataulu vahvistuu myöhemmin. Tässä vaiheessa voimme rokottaa omia työterveyshuollon asiakkaitamme, mutta jos Kymsote tarvitsee lisää rokottajia niin meiltä löytyy ammattitaitoisia työterveyshoitajia avuksi, kertoo toimitusjohtaja Anu Neuvonen.

Juttua muokattu 23.12. klo 10.16: Lisätty otsikkoon aluetieto ja korjattu kaksi kirjoitusivrhettä jutusta. Lisätty Kotkan Työterveyden osuus klo 13.02.