Kymsoten alueella otetaan käyttöön lyhyempi rokotusväli heti, kun se on järjestelyjen puolesta mahdollista – Kolmannen rokotuksen viivästyminen muutamalla viikolla ei ole vaarallista, johtajaylilääkäri toteaa

Sähköisessä ajanvarauksessa on tällä hetkellä avattu aikoja helmikuun puoleenväliin saakka.

Ajanvaraus kolmansiin koronarokotuksiin avattiin Kymenlaaksossa 13. joulukuuta kaikille 50 vuotta täyttäneille, joilla 2. rokotuksesta on kulunut aikaa viidestä kuuteen kuukautta. 17. joulukuuta THL teki linjauksen lyhyemmästä rokotusvälistä.

Johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa kertoo, että Kymsotessa otetaan käyttöön THL:n suositus lyhyemmästä rokotusvälistä heti, kun se on rokotusjärjestelyiden kannalta mahdollista.

– Koska tällä hetkellä rokotuksissa on ruuhkaa, emme avaa rokotuksia tässä vaiheessa laajemmalle joukolle. Tiedotamme asiasta heti, kun alamme antaa koronarokotuksia lyhyemmällä rokotusvälillä ja rokotusaikoja on varattavissa myös nuoremmille ikäryhmille.

Kymenlaaksolaiset tulevat rokotettaviksi yleensä oikeaan aikaan

Kymsoten rokotuskoordinaattori Mari Ollas kertoo, että alueen rokotuspisteiltä saadun palautteen mukaan kymenlaaksolaiset hakeutuvat rokotuksiin yleensä oikeaan aikaan.

– Rokotuspisteillä tulee myös säännöllisesti eteen tilanteita, joissa ihmiset tulevat rokotukseen liian aikaisessa vaiheessa. Kysymys ei ole kuitenkaan suuresta määrästä ihmisiä ja he ovat hyvin ymmärtäväisiä, kun heille on perusteltu, miksi he eivät vielä voi saada rokotetta, kertoo Ollas.

Rokotuspaikoilla ihmisille kerrotaan koska on heidän vuoronsa saada kolmas rokotus.

– Rokotuspisteillä rokotetaan kaikki ne ihmiset, joilla rokotuskriteerit täyttyvät. Mikäli ehdot eivät täyty ja henkilö ei ole esimerkiksi ikäryhmänsä puolesta vielä rokotusvuorossa, ohjataan hänet tulemaan rokotukseen siinä vaiheessa, kun on hänen oman ikäryhmänsä vuoro. Sama menettely koskee sekä walk in -rokotuksia, että sähköisesti ajan varanneita, toteaa Ollas.

Muutaman viikon viivästys ei ole vaarallista

Mäntymaa on iloinen siitä, että kolmannet koronarokotteet kiinnostavat kymenlaaksolaisia.

– Toivomme, että jokainen malttaa odottaa oman ikäryhmänsä vuoroa. Suuremmilla ikäryhmillä toisesta rokotteesta on usein kulunut jo pitempi aika, joten haluamme suojata ne ryhmät kolmannella rokotuksella ensin. Sen jälkeen on nuorempien ikäryhmien vuoro, toteaa Mäntymaa.

Mäntymaan mukaan kolmannen rokotusannoksen viivästyminen muutamalla viikolla tai kuukaudella toisesta rokotuksesta ei ole vaarallista, eikä heikennä saatavaa rokotussuojaa.

Aikoja tarjolla helmikuun puoliväliin asti

Kymsoten koronainfon sivuillakerrotaan rokotuksista ja sieltä löytyy myös viimeisin tieto siitä, mikä ryhmä kulloinkin on rokotusvuorossa.

– Sähköisen ajanvarauksen yhteydessä on ohjeet, mikä ryhmä voi varata ajan rokotuksiin. Puhelinajanvarauksen yhteydessä tarkistetaan myös, että henkilö on oikeutettu rokotukseen.

Sähköisessä ajanvarauksessa on tällä hetkellä avattu aikoja helmikuun puoleenväliin saakka.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka