Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kymsote: Kymenlaaksossa on torstaina todettu ennätykselliset 64 koronatartuntaa – Omikron-muunnos leviää nopeasti koko maakunnan alueella

Kymsoten tartunnanjäljitys on kuormittunut ja tartunnan saaneeseen ehditään ottaa yhteyttä vasta parin päivän viiveellä.

Kymsote tiedottaa, että sen alueella on torstaina todettu taas ennätysmäärä koronavirustartuntoja, 64 kappaletta. Edellinen päiväkohtaisten tartuntojen ennätys tehtiin keskiviikkona, kun Kymsoten alueella todettiin 44 uutta tartuntaa.

Kymsoten nettisivuillakerrotaan, että tähän mennessä Kymsoten alueella on todettu yhteensä 4018 koronavirustartuntaa ja tällä hetkellä sairaalahoidossa on 4 koronaviruspotilasta.

Nettisivuilla todetaan myös, että Kymenlaakson koronatilanne on tällä viikolla kehittynyt huolestuttavasti huonompaan suuntaan. Ensimmäinen omikron-muunnos todettiin alueella viime viikon loppupuolella ja virusmuunnos leviää nyt nopeasti koko maakunnan alueella.

Kymsoten tartunnanjäljitys on kuormittunut. Kun se tavallisesti ottaa yhteyttä tartunnansaajaan saman päivän aikana, voi tällä viikolla viivettä olla parikin päivää, todetaan Kymsoten netissä.

Kymsote kehottaa alueen asukkaita noudattamaan rajoituksia ja suosituksia, käyttämään maskia, pitämään etäisyyttä muihin ihmisiin, noudattamaan hyvää käsi- ja yskimishygieniaa ja välttämään ihmisjoukkoja.