Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viikossa 315 uutta koronavirustartuntaa Kymenlaaksossa –  Kymenlaakson tartunnoista omikronmuunnosta on jo 65,2 prosenttia

Viime viikon maanantain jälken Kotkassa on todettu 104 uutta koronavirustartuntaa, Haminassa 25, Pyhtäällä ja Virolahdella kummassakin 7 ja Miehikkälässä yksi. Kymsote kertoo, että tartunnanjäljitys on ruuhkautunut.

Kymenlaakson koronatilanne on vakava. Jouluviikolla Kymsoten alueella todettiin yhteensä 315 uutta koronavirustartuntaa ja jouluaatosta maanantaihin Kymsote on todennut 197 uutta koronavirustartuntaa.

Näistä on todettu perjantaina 40, lauantaina 74, sunnuntaina 44 ja maanantaina 39. Lauantain 74 tartuntaa on suurin päiväkohtainen lukema koko pandemian ajalta Kymenlaaksossa.

THL:n tilastojen mukaan viime viikon maanantain jälken Kotkassa on todettu 104 uutta koronavirustartuntaa, Haminassa 25, Pyhtäällä ja Virolahdella kummassakin 7 ja Miehikkälässä yksi. Kouvolassa uusia tartuntoja on todettu 62.

Tähän mennessä Kotkassa on todettu yhteensä 1397 koronavirustartuntaa, Haminassa 397, Pyhtäällä 114, Virolahdella 56 ja Miehikkälässä 21. Kouvolassa tartuntoja todettu yhteensä 2024.

Sairaalahoidossa on tällä hetkellä neljä koronaviruspotilasta.

Omikronmuunnoksen osuus tartunnoissa on kasvanut nopeasti. Kaksi viikkoa sitten omikronia on ollut 4,4 prosentissa tartunnoista, nyt luku on jo 65,2 prosenttia. Kymsote kertoo, että tartunnanjäljitys on ruuhkautunut. Yhteydenotto tartunnansaaneisiin voi kestää tällä hetkellä jopa kolme päivää.

Ajalla 20.–27. joulukuuta Kymsote on tutkinut 3 431 näytettä.

Tehohoidossa rauhallista

Voimakkaasti kasvaneista koronatartuntamääristä huolimatta tehohoidossa Suomessa on ollut joulun aikana rauhallista, eikä koronapotilaiden määrä ole noussut.

– Tänä aamuna tehohoidossa oli yhteensä 58 koronapotilasta ja tilanne on aika rauhallinen, kertoi anestesiologian ja tehohoidon professori Matti Reinikainen Kuopion yliopistollisesta sairaalasta maanantaina.

– Joulusta on selvitty hyvin, eikä ole ollut mitään dramaattisia käänteitä, hän kertoi.

Ennen joulua keskiviikkona tehohoidossa oli 61 potilasta.

Reinikaisen mukaan yli puolet, 29 tehohoidon potilasta, on Helsingin ja Uudenmaan alueen sekä Kymenlaakson, Päijät-Hämeen ja Etelä-Karjalan sairaaloissa. Henkilöstö on ollut riittävää, eikä potilaiden siirtoihin sairaaloiden välillä ole jouduttu turvautumaan.

Joulunpyhien sairastumiset heijastuvat tehohoitoon noin puolentoista, kahden viikon kuluttua.

Lisätty juttuun paikkakuntakohtaiset tartuntamäärät klo 12.13.