Kymenlaakson koronatilanne on vakava, tartunnan saaneet joutuvat odottamaan jopa kuusi päivää ennen kuin heihin otetaan yhteyttä – Viime viikolla Kymsoten alueella todettiin noin 840 uutta koronatartuntaa

Sairaalahoidossa on tällä hetkellä kuusi koronaviruspotilasta.

Kymsote tiedottaa, että sen alueella on torstain jälkeen todettu yhteensä 498 uutta koronavirustartuntaa. Suurin päiväkohtainen tartuntojen määrä todettiin sunnuntaina, jolloin niitä oli 154. Maanantaina uusia tartuntoja todettiin sata.

– Kymenlaakson koronatilanne on vaikea. Viime viikolla tartuntoja todettiin alueellamme noin 840, kun edellisellä viikolla vastaava luku oli 315, kertoo Kymsoten infektioylilääkäri Risto Pietikäinen.

THL:n tilastojen mukaan Kotkassa on viime viikon maanantain jälkeen todettu 466 uutta koronavirustartuntaa, Haminassa 72, Pyhtäällä 36, Virolahdella kaksi, Miehikkälässä neljä ja Kouvolassa 276.

Kotkassa on tähän mennessä todettu yhteensä 1 863 koronavirustartuntaa, Haminassa 469, Pyhtäällä 150, Virolahdella 58, Miehikkälässä 25 ja Kouvolassa 2 300.

Tähän mennessä Kymsoten alueella on todettu yhteensä 4 988 koronavirustartuntaa. Sairaalahoidossa on tällä hetkellä kuusi koronaviruspotilasta.

Tartunnanjäljitys on ruuhkautunut

Vuoden 2020 maaliskuun alun jälkeen Kymsotessa on tutkittu yhteensä 174 095 koronatestinäytettä. Viimeisen viikon aikana näytteitä on tutkittu 4 259.

Kymsoten nettisivuilla kerrotaan, että tartunnanjäljitys on ruuhkautunut ja koronatartunnan saaneisiin otetaan yhteyttä noin kuuden päivän viiveellä. Tartunnanjäljitys pyrkii saamaan ensimmäisenä yhteyden erityisesti sotealan työntekijöihin ja iäkkäämpiin hoivapalveluiden asukkaisiin. Kymsote vahvistaa tartunnanjäljityksen henkilöstöä ja asiakkaita pyydetään odottamaan yhteydenottoa rauhassa.

Korjattu sairaalassa olevien koronapotilaiden määrä ja kommentoijaksi infektioylilääkäri Risto Pietikäinen klo 13.53.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka