Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide aluevaalit | Aluevaalit vaikuttavat tulevaisuuteemme

Vuoden 2023 alusta Kymenlaakson hyvinvointialue tuottaa sosiaali-, terveys- sekä palo- ja pelastustoimen palvelut kaikille Kymenlaakson asukkaille. Tammikuussa valitaan aluevaltuusto, joka on hyvinvointialueen ylin päättävä elin.

Tarvitsemme toimivat palvelut. Jokaisen on saatava kohtuullisessa ajassa yhteys puhelimella terveydenhoitoon. Tuntien – ja jopa päivien – jonoja palvelussa ja takaisinsoitossa ei voida hyväksyä.

Hyvinvointialueen on työnantajana oltava vetovoimainen ja kilpailukykyinen. Sote-henkilöstöstä käydään kovaa kilpailua hyvinvointialueiden välillä.

Hyvät ja toimivat palvelut tekevät Kymenlaaksosta hyvän ja halutun paikan asua. Maakunnan elinvoimaisuus ja kehitysnäkymät paranevat.

Hyvät terveyspalvelut ovat perusoikeus. Oma terveysasema on lähipalvelu. Sen palvelut on tarjottava lähellä jokaista kymenlaaksolaista. Keskussairaalasta on tehtävä laajan päivystyksen sairaala.

Silloin vaativatkin hoitotoimenpiteet onnistuvat omassa keskussairaalassa 24/7 tulevaisuudessa.

Paloasemien ja varusteiden ajanmukaisuudesta ja VPK-toiminnan resursseista on huolehdittava.

Oma koti on paras paikka asua. Ja hyvä hoitokin on kodinomainen. Jokaisen omia valintoja, oikeutta elää täyttä ja hyvää elämää on kunnioitettava. Ikääntyvillä on oikeus tarvitsemaansa apuun ja tukeen. Hoidon, ruokailun ja palveluiden laatua pitää valvoa. Palveluasumista pitää olla tarjolla jokaiselle omalla kotipaikkakunnalla.

Hätätilanteessa apua tarvitaan nopeasti. Paloasemien verkosto on säilytettävä lähipalveluna. Muuten vasteajat pitenevät ja moni jää vaille tarvitsemaansa kiireellistä apua.

Paloasemien ja varusteiden ajanmukaisuudesta ja VPK-toiminnan resursseista on huolehdittava.

Hyvinvointialueen on tehtävä monipuolista yhteistyötä alueen kuntien ja kaupunkien, järjestöjen, yritysten ja kolmannen sektorin toimijoiden kanssa kaikkien alueen asukkaiden parhaaksi sekä terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi.

Sote-asiat ja edunvalvonta Kymsoten suuntaan on minulle tuttua. Tarvitaan yhteistyökykyä ja taitoa tuoda esille painavia tosiasioita. Vain niiden avulla pystyy vaikuttamaan.

Olen osallistunut puheoikeudella Kymsoten hallituksen kokouksiin. Äänivaltaista hallitusedustajaa ei pienillä kunnilla ole Kymsotessa ollut. Olen ollut mukana, kun kunnan puolesta on neuvoteltu Kymsoten kanssa.

Aluevaaleissa ratkaistaan, miten tavoitteet ja painopisteet asetetaan. Äänestäminen on tärkeää. Uusi aluevaltuusto on ensimmäinen lajissaan. Se tekee linjauksia, jotka vaikuttavat kauaskantoisesti tulevaisuuteen.

Taidolla, kokemuksella ja sydämellä – palveluksessasi!

Aluevaaliehdokas nro 42 (kok.)