Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide aluevaalit | Yhteinen Kymenlaaksomme – löytyykö yhteys?

Oman alueensa palveluista on pidettävä kiinni. Mukaillen Adolf Ehrnroothin lausumaa voisi sanoa: ”Haminan palvelut ovat parhaat palvelut meille haminalaisille, ja niiden paras puolustaja on haminalainen”. Saman lauseen voi muuntaa Kotkan, Kouvolan, Miehikkälän, Pyhtään tai Virolahden nimiin.

Ei ole väärin puolustaa omaa ”tonttiaan.“

Aluevaltuutettu ei voi taistella vain omassa poterossaan. Annettu vastuu on paljon suurempi. Vastuu ei ole puolustustaistelua, vaan vastuuta asukkaiden yhdenvertaisesta huomioimisesta koko Kymenlaakson alueella.

Vertaisen vastuu vertaisesta, isomman vastuu pienemmästä, vahvemman vastuu heikommasta, hyväosaisen vastuu vähäosaisemmasta.

Ratamo oli hyvä päätös tasoittamaan Kymenlaakson erikoissairaanhoidon kuormaa. Samalla, kun se tuottaa monia palveluja Kouvolalle, se on hyvä tuki ja reservi KOKS:lle.

Kymenlaakson pelastuslaitoksen intressit ovat yhteisiä, eri riskikertoimilla tuettuna. Liikenneyhteydet ovat vuosisatojen saatossa syntyneet, siinä yhteistyöllä on vain voitettavaa, typerintä on lähteä vastustamaan toisten hankkeita. Eteläisten rantamaiden satamaliikenteen ja pohjoisen sisämaan raideliikenteen yhdistävä logistiikka on kehitettävä huippuunsa.

Laaksokunnallista hankintayhteistyötä voi lisätä.

Elintarviketuotannossa alueellisten palveluiden ja tuotteiden käyttö on voitto kaikille. Laaksokunnallista hankintayhteistyötä voi lisätä. Sama koskee kaikkea yritystoimintaa ja niiden tuotteita.

Koulutuspalveluissa on syytä vetää yhtä köyttä, sillä korkeakoulujen paikat ovat tiukassa. Mahdollisuutemme ovat niiden osalta maakuntamme ympäriltä löytyvissä korkeakouluissa ja yliopistoissa. Näistä saatavat "satelliitit” ovat tervetulleita niihin paikkoihin, joissa ne saavat parhaan molemminpuolisen hyödyn, unohtamatta omaa kesäyliopistoamme.

Kunnille tulevat Työllisyyden edistämispalvelut (TE) on ehkä mielekkäintä järjestää pääpiirtein kahdella tai kolmella yhteistoiminta-alueella, Kouvolan seudulla ja ”Voimarannikolla”.

Kaikki edellä luetellut eivät ole aluevaltuutetun työsarkaa, mutta yhteistyö hyvinvointialueen, maakuntaliiton, kuntien sekä elinkeinoelämän kanssa on välttämätöntä.

On selvää, että alueella on kaksi keskuskaupunkia, tai oikeastaan kaksi elinkeinojen ja työssäkäynnin aluetta. Tämä on nyt suuri asennekysymys!

Lähdetään rakentamaan yhtenäistä Kymenlaaksoa toisilla Ehrnroothinkin lausumilla sanoilla: ”Yhdessä olemme vahvoja, hajallaan toimien heikkoja!”

Aluevaaliehdokas (kesk.)