Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide aluevaalit | Tavoitteena yhtenäisen Kymenlaakson hyvinvointi

Ovatko aluevaalit se tarvittava käännekohta yhtenäisen Kymenlaakson maakunnan syntymiselle?

Puolueet ovat asettaneet ehdokkaita jokaisesta kunnasta omille listoilleen ja miettineet, kuka tai ketkä olisivat sellaisia henkilöitä, jotka parhaiten pystyisivät yhdessä tekemään päätöksiä hyvinvointialueen valtuustossa.

Tulevassa valtuustossa eri puolueiden valtuutetut eri kunnista päättävät yhdessä asioista. Päätöksissä huomioidaan koko maakunnan alueella olevat ihmiset, heidän tarpeensa ja miten ne sopivat olemassa olevaan palveluverkkoon. Isoja linjaratkaisuja on odotettavissa.

Maakunnan sanomalehdissä on useaan kertaan nostettu esille etelän ja pohjoisen vastakkainasettelu. Esimerkiksi Kouvolan Sanomat otsikoi (29.12.2021) pohjoisen ja etelän olevan tiukasti vastakkain. Mielestämme näin ei ole vaan etelä ja pohjoinen tulevat toimimaan tiukasti yhdessä.

Toinen median esille nostama asia on, että syntyy kuntapuolueita puolueiden sisälle. Mielestämme laaksokunnan yhteisen edun nimissä tulee pyrkiä muodostamaan maakuntapuolue, jonka tavoitteena on nähdä vastakkainasettelun sijaan Kymenlaakso kokonaisuutena.

Aiheesta on vuosien saatossa keskusteltu ja yritetty viedä asiaa eteenpäin, mutta laihoin tuloksin. Onko tuleva valittava aluevaltuusto ja valtuutetut valmiina toimimaan yhtenäisen Kymenlaakson rakentamiseksi?

Tulevassa valtuustossa eri puolueiden valtuutetut eri kunnista päättävät yhdessä asioista.

Näin toivomme ja olemme valmiita työskentelemään sen puolesta.

Aluevaaliehdokkaat (kesk.)