Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Varuskunnassa Vekaranjärvellä on todettu yli sata koronatartuntaa kolmen päivän aikana – Kotkassa todettiin perjantaina 39 uutta koronatartuntaa, Haminassa 15, Pyhtäällä kuusi ja Virolahdella neljä

Torstaina Kymsoten alueella todettiin ennätykselliset 197 uutta tartuntaa. Kymsoten tartunnanjäljitys on ruuhkautunut ja koronatartunnan saaneet joutuvat odottamaan Kymsoten yhteenottoa 7–9 päivää.

Koronatartunnat ovat viime päivinä levinneet nopeasti Karjalan prikaatissa Vekaranjärvellä, jonne lähti viikon alussa alokkaita myös Etelä-Kymenlaaksosta. Keskiviikon, torstain ja perjantain aikana on todettu yhteensä 137 tartuntaa. Osa tartunnan saaneista sairastaa kotonaan.

Esikuntapäällikkö, everstiluutnantti Riku Mikkonen kertoo, että valtaosa tartunnan saaneista on uusia alokkaita. Sairastuneiden lisäksi varuskunnassa on noin 300 altistunutta. Alokkaat aloittivat palveluksensa maanantaina.

– Nyt toteutamme suunnitelmia, joilla olemme varautuneet tällaisiin tilanteisiin. Olemme ottaneet käyttöön lisätiloja, joilla sairaat saadaan eristettyä muusta joukosta. Myös altistuneilla on omat tilansa, Mikkonen sanoo.

Utin jääkärirykmentissä on todettu keskiviikon ja torstain aikana viisi koronavirustartuntaa.

10 potilasta sairaalassa

Kymsote tiedottaa, että sen alueella on todettu perjantaina 194 uutta koronatartuntaa. Torstaina määrä oli ennätykselliset 197 ja keskiviikkona 109.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n mukaan Kotkassa on perjantaina todettu 39 uutta koronavirustartuntaa, Haminassa 15, Pyhtäällä kuusi ja Virolahdella neljä. Kouvolassa tartuntoja todettiin perjantaina 75.

Kymsoten alueella on todettu yhteensä 5 545 koronavirustartuntaa ja tällä hetkellä sairaalahoidossa on kymmenen koronaviruspotilasta.

Kymenlaakson koronatilanne on vakava ja tartunnanjäljitys ruuhkautunut. Tartunnan saaneet joutuvat odottamaan yhteydenottoa 7–9 päivää. Tartunnanjäljitys pyrkii saamaan yhteyden erityisesti sote-alan työntekijöihin ja iäkkäisiin hoivapalvelujen asukkaisiin.

Koko maassa on THL:n mukaan todettu perjantaina 9 921 uutta koronavirustartuntaa.

Kymsoten ja THL:n ilmoittamissa tapausmäärissä on eroja. Eroavuuksien pääasiallinen syy on, että THL:n tilastoissa näkyy tapauksia, jotka asuvat tai on muutoin hoidettu Kymsoten ulkopuolella, mutta ovat kirjoilla Kymenlaaksossa. Lisäksi THL:n tilastot päivittyvät viiveellä Kymsoteen verraten.