Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaikki 18 vuotta täyttäneet voivat nyt varata ajan kolmanteen koronarokotukseen Kymenlaaksossa

Aikoja voivat varata henkilöt, joilla toisesta rokotuksesta on rokotushetkellä kulunut aikaa vähintään neljä kuukautta.

Kymenlaaksossa aloitetaan kolmansien koronarokotusten antaminen kaikille 18 vuotta täyttäneille. Tähän asti ajanvaraus kolmansiin rokotuksiin on ollut auki 50 vuotta täyttäneille.

Kymsote tiedottaa, että 18–49 -vuotiaiden ajanvaraus kolmansiin rokotuksiin avautui torstaina kello 12. Aikoja voivat varata henkilöt, joilla toisesta rokotuksesta on rokotushetkellä kulunut aikaa vähintään neljä kuukautta. Ikäryhmään kuuluu noin 40 000 kymenlaaksolaista. Henkilön oikeus rokotukseen, riittävä rokotusväli ja sopiva rokotevalmiste varmistetaan aina vielä rokotuspaikalla.

Ihmisten toivotaan varaavan rokotusaikansa sähköisesti netissä. Kolmansia rokotuksia annetaan myös walk in -rokotuksissa.

Kymsoten tiedotteessa todetaan myös, että henkilöitä, joilla on mahdollisuus ottaa koronarokotus oman työterveydenhuollon kautta, pyydetään ottamaan huomioon sellainenkin vaihtoehto koronarokotusten sujuvoittamiseksi.

Kymsote muistuttaa, että koronarokotuksia annetaan edelleen myös muihin rokotusryhmiin kuuluville ihmisille ja ykkös- ja kakkosrokotuksiin voi hakeutua edelleen.

Juttua muokattu 13.1. klo 12.06: Muokattu jutun aikamuoto