Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lasten ja nuorten harrastukset jatkuvat – Kymenlaakson liikunta- ja harrastustilojen sulkemisesta tulee päätös ensi viikolla

Lasten ja nuorten harrastustiloissa on noudatettava terveysturvallisia ohjeita.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto arvioi parhaillaan tiettyjen liikunta-, virkistys- ja vapaa-ajan tilojen sulkumääräyksen välttämättömyyttä Kymenlaakson alueelle sairaanhoitopiiriltä saamansa lausunnon perusteella. Mahdollisen päätöksen tilojen sulkemisesta avi tekee arviolta ensi viikon alussa.

Vastaavanlainen sulkumääräys on voimassa jo Etelä-Suomen alueella Helsingin ja Uudenmaan, Kanta-Hämeen ja Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirien alueilla.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto ei ulota liikunta- ja virkistystilojen sulkumääräyksiä lasten ja nuorten harrastustoimintaan. Vuonna 2003 ja sen jälkeen syntyneet lapset ja nuoret saavat siis jatkaa ohjattua harrastamista muuten suljetuiksi määrätyissä tiloissa. Tilojen käytössä tulee edelleen huomioida terveysturvallisuus.

Rajoittamisella ei saavutettaisi riittävää hyötyä

Etelä-Suomen alueellisissa koronakoordinaatioryhmissä on tällä viikolla arvioitu ministeriön uuden ohjauksen sisältöä suhteessa alueellisiin epidemiatilanteisiin. Ryhmien arvioiden mukaan nykyisessä tilanteessa lasten ja nuorten harrastustoiminnan rajoittamisella ei saavutettaisi riittävää hyötyä epidemian torjunnassa toimista aiheutuvaan haittaan nähden.

– Määräämme uusia rajoituksia vain, jos ne arvioidaan välttämättömiksi ja oikeasuhtaisiksi keinoiksi alueen sen hetkisen epidemiatilanteen valossa, ylitarkastaja Oona Mölsä Etelä-Suomen aluehallintovirastosta sanoo avin tiedotteessa.

Mölsän mukaan lasten jokapäiväisen elämän rajoittaminen on koko epidemian ajan nähty viimeisenä toimena.