Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

RUK:ssa Haminassa on todettu koronatartunta 77 varusmiehellä – Eristyksessä on noin 170 henkilöä

Eristyksessä on tartunnan saaneiden lisäksi altistuneita henkilöitä, joilla on oireita. Altistuneet alokkaat harjoittelevat pienemmissä ryhmissä ja mahdollisimman paljon koulutusta on siirretty ulkotiloihin. Reserviupseerikurssin viime viikon loma siirrettiin.

Hurjaa vauhtia lisääntyvät koronatartunnat ovat tammikuussa koetelleet useita suomalaisia varuskuntia. Reserviupseerikoulussa Haminassa on tällä hetkellä koronatartunta yhteensä 77 varusmiehellä. Yhteensä koronatartunnan saaneita ja altistuneita oireellisia henkilöitä on eristyksessä noin 170. Osa tartunnan saaneista sairastaa kotonaan.

– Koronatilanne Haminassa on samankaltainen kuin muissakin joukko-osastoissa. Kun varuskunnan ja yhteiskunnan välillä on liikettä, ei taudin leviämistä voi estää vaan hillitä. Tilanne elää koko ajan, kertoo reserviupseerikurssin johtaja, everstiluutnantti Tommi Sikanen.

Lomille lähdöt harkitaan tapauskohtaisesti

Alokkaat ovat tuoneet mukanaan tartuntoja.

– Tartuntaketjuja on hankala määrittää tarkasti, mutta todennäköisesti leviämistä on tapahtunut erityisesti käynnissä olevan reserviupseerikurssin 259 upseerioppilaiden joukossa joillakin linjoilla.

Sikanen uskoo, että yhteiskunnan tilanteesta ja varusmiesten lomista johtuen tilanne tullee jatkumaan samankaltaisena vielä jonkin aikaa.

– Noudatamme puolustusvoimien ohjeistusta sairastuneiden ja altistuneiden eristämisessä ja karanteenin osalta. Testaamme altistuneita resurssien puitteissa ja lomille lähdöt harkitaan aina tapauskohtaisesti suhteessa tilanteeseen, kertoo Sikanen.

Altistuneiden koulutusta on jouduttu muokkaamaan

Altistuneiden kohdalla alokkaiden koulutusta on osin jouduttu sopeuttamaan vallitsevaan tilanteeseen. Terveiden alokkaiden osalta on koulutus voitu järjestää suunnitellusti.

– Altistuneet alokkaat saavat koulutusta pienemmissä ryhmissä ja olemme siirtäneet mahdollisimman paljon koulutusta ulkotiloihin. Majoituksen osalta olemme tehneet järjestelyjä siten, että altistuneet on siirretty samoihin tiloihin erilleen muista, toteaa Sikanen.

Toistaiseksi käytössä olevat sairastuneiden erilliset eristystilat ovat riittäneet.

– Jouduimme siirtämään Reserviupseerikurssi 259:n viime viikolle suunnitellun lomajakson tautitilanteesta johtuen. Pyrimme myös turvaamaan kurssin loppuun saattamisen ja sen oppimistavoitteet. Korvaamme lomajakson suunniteltua pidemmällä lomalla kurssin päättymisen yhteydessä.

Reserviupseerikoulussa aloittaa kerrallaan noin 300 alokasta kaksi kertaa vuodessa. Lisäksi Haminassa palvelee satoja reserviupseerikurssin oppilaita eri joukko-osastoista.

Tekstiä, otsikkoa ja ingressiä on päivitetty ajantasaisilla tiedoilla kello 16.53.