Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Avi sulkee kaikki liikunta- ja harrastustilat Kymenlaaksossa kahdeksi viikoksi torstaista alkaen – Lapset ja nuoret saavat jatkaa harrastamista

Ylitarkastaja Oona Mölsä Etelä-Suomen aluehallintovirastosta toteaa, että sairaanhoitopiirin lausunnon perusteella epidemiatilanne ei anna mahdollisuutta jättää joitakin tiettyjä tiloja päätöksen ulkopuolelle.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto sulkee kaikki Kymenlaakson liikunta-, harrastus- ja virkistystilat tämän viikon torstaista alkaen kahden viikon ajaksi.

Syynä on heikentynyt koronatilanne Kymenlaakson sairaanhoitopiirin alueella. Tilanne uhkaa nyt jo terveydenhuollon kantokykyä.

Avi arvioi tilojen sulkemisen välttämättömäksi toimenpiteeksi, jotta epidemian nopeaa leviämistä voidaan torjua. Lain mukaan sulkupäätös voidaan tehdä enintään kahden viikon ajaksi kerrallaan.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston tekemä sulkupäätös ulottuu kaikkiin tiloihin, jotka voidaan tartuntatautilain pykälän 58g mukaan määrätä suljettavaksi, ja koskee tilojen hallinnasta vastaavia toimijoita liikunta-, urheilu-, huvi- tai virkistystoiminnan osalta.

Lapset ja nuoret saavat harrastaa

Suljetuksi määrättyjä tiloja voivat kuitenkin käyttää ohjattuun harrastustoimintaan vuonna 2003 syntyneet ja sitä nuoremmat lapset ja nuoret. Toiminnassa tulee avin mukaan huomioida osallistujien terveysturvallisuus.

Tiloja voi käyttää myös lakisääteisiin palveluihin, esimerkiksi lääkinnälliseen kuntoutukseen, koulujen liikuntaopetukseen ja koronarokotusten järjestämiseen. Myös aluevaalien äänestyksen järjestäminen on sallittua muuten suljetuissa tiloissa.

Tilojen sulkupäätökset eivät myöskään ulotu ammattiurheiluun eivätkä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaan toimintaan.

Mitään tiloja ei voi jättää päätösten ulkopuolelle

– Sairaanhoitopiirin lausunnon perusteella epidemiatilanne ei anna mahdollisuutta jättää joitakin tiettyjä tiloja päätöksen ulkopuolelle, ylitarkastaja Oona Mölsä Etelä-Suomen aluehallintovirastosta kertoo tiedotteessa.

Mölsän mukaan aluehallintoviraston on välttämätöntä tehdä ne sairaanhoitopiirin lausunnossa suositellut torjuntatoimet, joista avi voi lain puitteissa päättää.

– Ymmärrämme erittäin hyvin rajoitusten aiheuttaman haitan yrittäjille ja palvelujen käyttäjille ja toki toivomme, että epidemiatilanne helpottaisi mahdollisimman pian.

Kymenlaaksossa voimassa kokoontumisrajoituksia

Vastaava tilojen sulkupäätös on tällä hetkellä voimassa Etelä-Suomessa myös Helsingin ja Uudenmaan, Kanta-Hämeen ja Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirien alueilla.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston toiminta-alueen viiden sairaanhoitopiirin, Etelä-Karjalan, Helsingin ja Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Kymenlaakson ja Päijät-Hämeen, epidemiatilanteet eroavat toisistaan, minkä vuoksi myös voimassa olevat rajoitukset ovat keskenään erilaisia.

Kymenlaakson sairaanhoitopiirin alueella voimassa on kokoontumisrajoitus, jonka mukaan sisätiloissa voi järjestää korkeintaan 10 henkilön ja ulkotiloissa korkeintaan 50 henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia. Päätös on voimassa tammikuun viimeiseen päivään asti.

Torstaina voimaan tulee lisäksi liikunta-, harrastus- ja virkistystilojen sulkupäätös helmikuun 2. päivään saakka.

Lisäksi voimassa on tilojen terveysturvallista käyttöä koskeva päätös, joka velvoittaa lähikontaktien aiheuttaman tartuntariskin ehkäisemiseen. Päätös on voimassa 27. tammikuuta asti.