Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rokottamaton ei säästy koronatartunnalta enää ehkä kuukauttakaan, hallintoylilääkäri Kari Kristeri arvioi – Kymsoten alueella todettiin keskiviikkona 312 uutta koronavirustartuntaa

Kymenlaaksossa ei osata sanoa, ovatko tartuntamäärät kasvamaan vai laskemaan päin. Keskiviikkona Kotkassa todettiin 86 uutta koronatartuntaa, Haminassa 29, Pyhtäällä 10, Virolahdella neljä, Miehikkälässä yksi ja Kouvolassa 46.

Kymenlaaksossa on todettu 312 uutta koronavirustartuntaa keskiviikkona. Asiasta kertoo sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä Kymsote.

Kotkassa on todettu 86 uutta koronavirustartuntaa, Haminassa 29, Pyhtäällä 10, Virolahdella neljä ja Miehikkälässä yksi. Kouvolassa uusia tartuntoja on todettu 46. Tieto käy ilmi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n tilastosta. Kymsoten alueella sairaalahoidossa on yhä 20 koronaviruspotilasta.

"Rokottamattomana en uskaltaisi liikuskella missään"

Kymsoten hallintoylilääkäri Kari Kristeri kertoo, että juuri nyt Kymenlaaksossa ei osata sanoa, ovatko tartuntamäärät kasvamaan vai laskemaan päin. Tilanne on ollut pitkään tasainen, noin kaksisataa uutta todettua tartuntaa päivässä.

Kristeri kannustaa ihmisiä hakemaan rokotuksia.

– Rokottamattomalle Kymenlaaksossa on tähän saakka pahin mahdollisuus saada koronatartunta. Jos tartunnalta on tähän saakka välttynyt, on epätodennäköistä, että seuraavan kuukauden aikana onnistuisi siltä välttymään. Rokottamattomana en uskaltaisi nyt liikuskella missään.

Kristeri muistuttaa, että 2–3 kertaa rokotetuilla tauti on pääsääntöisesti lievä. He toki voivat tartuttaa viruksen rokottamattomiin, joka on riski niin yksilön kuin terveydenhuollon kantokyvynkin kannalta.

Rokottamattomat päätyvät todennäköisemmin sairaalaan

Rokottamattomat päätyvät THL:n tilastojen mukaan sairaalaan koronaviruksen takia huomattavasti rokotettuja todennäköisemmin. Rokottamattomista noin 60 koronatartunnan saanutta jokaista sataatuhatta asukasta kohden päätyy sairaalahoitoon kuukaudessa.

Täyden rokotussuojan saaneista noin viisi koronatartunnan saanutta jokaista sataatuhatta henkilöä kohden on päätynyt kuukaudessa sairaalahoitoon. Osittaisen rokotussuojan saaneista noin 15 sadastatuhannesta on päätynyt kuukauden aikana sairaalahoitoon.

Suomessa lähes 8400 uutta tartuntaa

THL on raportoinut Suomesta keskiviikkona lähes 8 400 uutta koronavirustartuntaa. Kahden viime viikon aikana on raportoitu noin 113 000 tartuntaa, mikä on melkein 47 000 enemmän kuin tätä edeltävien kahden viikon aikana.

Kahden viime viikon aikana raportoitujen tapausten ilmaantuvuusluku on noin 2 000 sataatuhatta asukasta kohti. Aiemmalla kahden viikon jaksolla luku oli noin 1 200.

Kaikkiaan Suomessa on todettu koronavirusepidemian aikana melkein 408 000 tautitapausta.