Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kymsoten alueella on viikon aikana todettu 1338 uutta koronatartuntaa – "Vakavimmin sairastuvat edelleen rokottamattomat henkilöt"

Koronatartuntojen määrät vaihtelevat Kymenlaakson eri paikkakunnilla parista tapauksesta yli kahteensataan uuteen tartuntaan päivässä.

Kymsote kertoo, että sen alueella on viime viikon maanantain jälkeen todettu yhteensä 1 338 uutta koronavirustartuntaa. Lauantain, sunnuntain ja maanantain aikana niitä todettiin yhteensä 466.

– Uusia tartuntoja on paljon, noin 1300 viikossa. Viikoilla kaksi ja kolme tartuntojen määrä oli jokseenkin sama, mutta kaikki koronatapaukset eivät todennäköisesti tule mukaan terveydenhuollon lukemiin, koska tartuntoja todetaan vähäoireisilla henkilöillä myös kotitestien kautta, toteaa Kymsoten johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa.

Mäntymaa kertoo, että eniten tartuntoja on nyt 30–39-vuotiaiden ikäryhmässä.

– Yli 60-vuotiaiden tartuntoja on suhteessa huomattavasti vähemmän kuin sitä nuoremmilla. Varsinaista tartunnanjäljitystä tehdään vain erityisryhmille, eli pääasiassa sote-henkilöstölle ja laitoksissa sairastuneille ja altistuneille. Suurin osa saa informaation sairauden aikana toimimisesta ja yhteydenottokanavista tekstiviestillä.

Tartuntoja kaikissa Kymenlaakson kunnissa

THL:n tilastojen mukaan Kotkassa on maanantaina todettu 277 uutta koronavirustartuntaa, Haminassa 84, Pyhtäällä 22, Virolahdella viisi ja Miehikkälässä kaksi. Kouvolassa uusia tartuntoja on 281.

Kotkassa on tähän mennessä todettu yhteensä 3 493 koronavirustartuntaa, Haminassa 926, Pyhtäällä 299, Virolahdella 117, ja Miehikkälässä 40. Kouvolassa tartuntoja on todettu tähän mennessä yhteensä 4 039.

Koko Kymsoten alueella on tähän mennessä todettu yhteensä 8 918 koronavirustartuntaa ja viimeisen viikon aikana Kymsoten alueella on tutkittu 4 675 koronatestinäytettä.

Tehohoidossa rokottamattomia henkilöitä

Sairaalahoidossa on tällä hetkellä 18 koronaviruspotilasta.

– Heistä puolet on erikoissairaanhoidossa ja puolet perusterveydenhoidon vuodeosastolla. Noin neljäsosalla heistä korona ei ole pääasiallinen sairaalahoitoon joutumisen syy. Vakavimmat, tehohoitoon vieneet sairastumiset ovat edelleen lähes yksinomaan niillä, joilla ei ole koronarokotuksia.

Lisätty johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaan kommentit klo 13.16.