Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kymsoten alueella on viikon aikana todettu 1461 koronatartuntaa – Sairaalahoidossa on 18 koronapotilasta

Koko Suomessa koronapositiivisten sairaalapotilaiden yhteismäärä on noussut perjantaista 28 ihmisellä. Koronatartunnan saaneiden tehohoitopotilaiden määrä puolestaan on laskenut kolmella ihmisellä.

Kymsoten alueella on viime viikon maanantain jälkeen todettu yhteensä 1461 uutta koronavirustartuntaa. Tänään maanantaina uusia tartuntoja on todettu 140.

THL:n tilastojen mukaan viime viikon maanantain jälkeen Kotkassa on todettu 458 uutta koronatartuntaa, Haminassa 190, Pyhtäällä 38, Virolahdella kuusi ja Miehikkälässä seitsemän. Kouvolassa uusia tartuntoja on todettu 575.

Kotkassa on tähän mennessä todettu yhteensä 3951 koronavirustartuntaa, Haminassa 1116, Pyhtäällä 337, Virolahdella 123, Miehikkälässä 47 ja Kouvolassa 4614.

Kymsoten alueella on todettu tähän mennessä yhteensä 10 379 koronavirustartuntaa. Testaustoiminta jatkuu edelleen vilkkaana ja viimeisen viikon aikana koronatestinäytteitä on tutkittu 4092. Sairaalahoidossa on tällä hetkellä 18 koronaviruspotilasta.

Suomessa 14 439 uutta koronavirustartuntaa

Suomessa on raportoitu 14 439 uutta koronavirustartuntaa, THL kertoo. Luvussa ovat mukana viikonlopun aikana kertyneet tartunnat.

Kahden viime viikon aikana raportoitujen tapausten ilmaantuvuus on 1 747 sataatuhatta asukasta kohden. Raportoitujen koronatartuntojen määrä ei enää kuvaa todellista tartuntamäärää, sillä osa kotitesteissä löytyvistä tartunnoista jää puuttumaan virallisista luvuista.

Koko epidemian aikana Suomessa on todettu kaikkiaan noin 490 000 koronatapausta.

Sairaalahoidossa on THL:n mukaan 669 koronatartunnan saanutta potilasta, joista tehohoidossa oli maanantaina 50 potilasta.

Koronapositiivisten sairaalapotilaiden yhteismäärä on noussut perjantaista 28 ihmisellä. Koronatartunnan saaneiden tehohoitopotilaiden määrä puolestaan on laskenut kolmella ihmisellä.

Sairaalassa olevista koronapotilaista osa on sairaalassa ensisijaisesti muun syyn kuin koronaviruksen vuoksi.

Uusia koronaan liittyviä kuolemantapauksia on raportoitu perjantain jälkeen 48. Yhteensä koronaan liittyviä kuolemia on raportoitu Suomessa 1 990.