Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Avi ohitti Kymsoten suosituksen – Aikuisten ryhmäliikunta vapautui, myös yleisörajoitukset höllentyivät Kymenlaaksossa

Urheilu- ja kulttuuritapahtumiin saa ottaa puolet yleisökapasiteetista, mutta kuitenkin enintään 500 katsojaa.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto kumosi kaikkia liikuntatiloja koskevat määräykset Kymenlaaksossa lauantaista 5. helmikuuta alkaen.

Samalla kevenivät myös yleisörajoitukset. Lauantaista alkaen on voinut järjestää 50–500 henkilön yleisötilaisuuksia, jos osallistujilla on määritellyt istumapaikat ja osallistujamäärä on enintään puolet tilojen kapasiteetista.

Alle 50 henkilön tilaisuuksia voi järjestää ilman istumapaikkavelvoitetta tai suhteellista enimmäishenkilömäärää.

Kymenlaakson koronakoordinaatioryhmä suositteli keskiviikkona aville, että korkean tartuntariskin harrastukset, kuten aikuisten ryhmäliikunta, pysyisivät suljettuina 15. helmikuuta asti.

– Kymenlaakson sairaanhoitopiirin lausunnon mukaan alueella olisi tullut edelleen jatkaa myös korkeamman riskin tiloihin kohdennettua tiettyjen liikunta- ja virkistystilojen sulkumääräystä, mutta päätösharkinnassa katsoimme, että se ei ole oikeasuhtaista eikä välttämätöntä, kun yleisötilaisuuksien rajoituksia voidaan keventää näinkin merkittävästi, ylitarkastaja Oona Mölsä Etelä-Suomen avista sanoi tiedotteessa.

Tilojen käytöstä vastaavat toimijat tai tilaisuuksien järjestäjät voivat yhä edellyttää asiakkailta tai osallistujilta koronapassia samoilla periaatteilla kuin tähän asti, mutta passia ei voi tällä hetkellä käyttää vaihtoehtona rajoituksille.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto varautuu tarvittaessa edelleen tekemään uusia päätöksiä rajoitusten purkamiseksi ja lieventämiseksi nopealla aikataululla, jos rajoitukset eivät ole epidemiatilanteen valossa enää välttämättömiä.