Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

THL: Kotkassa on viikon aikana todettu 545 koronatartuntaa, Haminassa 183, Pyhtäällä 27, Virolahdella kuusi ja Miehikkälässä kaksi – Sairaalahoidossa on 22 koronapotilasta

Kouvolassa uusia tartuntoja kirjattiin viimeisen viikon ajalta 680.

Kymsote tiedottaa, että sen alueella on viime viikon maanantain jälkeen todettu 1556 uutta koronavirustartuntaa.

THL:n tilastojen mukaan Kotkassa on viikon aikana todettu 545 uutta koronatartuntaa, Haminassa 183, Pyhtäällä 27, Virolahdella kuusi ja Miehikkälässä kaksi. Kouvolassa uusia tartuntoja on todettu viikon aikana 680.

Kymsoten alueella on todettu tähän mennessä yhteensä 11 935 koronavirustartuntaa. Viimeisen viikon aikana Kymsoten alueella on tutkittu 4221 koronatestinäytettä. Sairaalahoidossa on tällä hetkellä 22 koronaviruspotilasta.

Kymsoten johtajaylilääkärin Marja-Liisa Mäntymaan mukaan uusien tartuntojen määrä on Kymsoten alueella edelleen lievässä nousussa.

– Käännettä laskuun ei ole vielä näkynyt. Tartuntoja tulee tasaisesti eri puolilta maakuntaa. Positiivista on Kouvolan jätevesiseurannassa laskuun kääntynyt koronaviruslukema, Mäntymaa sanoo.

Kymsoten alueella sairaalahoidossa ei tällä hetkellä ole yhtään tehohoitoa tarvitsevaa covid-potilasta. Mäntymaan mukaan herkkä tarttuvuus kuitenkin tuo huomattavan määrän potilaita sairaalahoitoon. Myös muiden syiden takia sairaalahoidossa olevilla on todettu koronatartuntoja.

– Koronan takia rajoitettua leikkaustoimintaa päästään normalisoimaan tämän viikon alusta.

Avi kumosi liikuntatiloja koskevat koronarajoitukset ja yleisötapahtumia koskevia rajoituksia, vaikka Kymsoten toive oli toinen.

– Avi tekee päätöksensä Kymenlaakson koronakoordinaatioryhmän esityksestä oman harkintansa mukaan. Päätöksenteossa avi nojaa tuoreeseen epidemiatilanteeseen, Mäntymaa vastaa.

Suomessa lähes 19 900 uutta tartuntaa

Suomessa raportoitiin maanantaina lähes 19 900 uutta koronavirustartuntaa, kertoo THL. Luvussa ovat mukana viikonlopun aikana kertyneet tartunnat.

Raportoitujen koronatartuntojen määrä ei enää kuvaa todellista tartuntamäärää, sillä osa kotitesteissä löytyvistä tartunnoista jää puuttumaan virallisista luvuista.

Uusia koronaan liittyviä kuolemantapauksia on raportoitu perjantain jälkeen 37.

Juttua on täydennetty Marja-Liisa Mäntymaan kommenteilla kello 14.42.