Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etelä-Kymenlaakson koronarokotukset keskitetään Kotkan Pasaatiin – Myös Pyhtäällä rokotukset jatkuvat

Haminaan, Karhulaan ja Virolahdelle voi varata ajan vielä helmikuun loppuun asti.

Koronarokotukset keskitetään Kotkassa Pasaatin rokotuspisteelle maaliskuussa, Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Kymsote kertoo tiedotteessa.

Haminan, Keltakankaan, Karhulan ja Virolahden rokotuspisteille voi saapua ajanvarauksella 28. helmikuuta saakka. Vapaita aikoja on runsaasti.

Rokotukset keskitetään Kouvolan Hansaan ja Kotkan Pasaatiin, ja muut rokotuspisteet ovat auki erikseen ilmoitettuina aikoina. Päätös ei koske Pyhtään rokotuspistettä, jossa rokotukset jatkuvat pyhtääläisille ja Pyhtään terveysaseman valinneille.

– Kymenlaaksolaisista täysi-ikäisistä liki 90 prosenttia on saanut kaksi annosta koronarokotetta. Kun 63,7 prosenttia on saanut myös kolmosannoksen, on tarve usealle rokotuspisteelle selvästi pienentynyt, Kymsoten rokotuskoordinaattori Mari Ollas kertoo tiedotteessa.

Hän suosittelee hyödyntämään lähintä rokotuspistettä helmikuun ajan. Vapaan ajan voi saada seuraavalle päivälle.

Walk in -rokotuksia edelleen, lapsille omat päivät

Haminan, Keltakankaan, Karhulan ja Virolahden rokotuspisteillä järjestetään vastedes erikseen ilmoitettavia walk in -rokotuspäiviä, joihin voi saapua ilman ajanvarausta.

Kymsoten kaikkiin walk in -koronarokotuksiin voivat saapua 12 vuotta täyttäneet asukkaat. Ilman ajanvarausta voi hakea 1., 2. tai 3. rokoteannoksen. Vakavasti immuunipuutteiset ovat oikeutettuja myös 4. annokseen.

Koska lapsilla on käytössä eri koronarokote, järjestetään 5–11 -vuotiaille omia koronarokotuspäiviä. Lasten rokotuspäiviä on Kouvolassa Hansan rokotuspisteessä ja Kotkassa Pasaatin rokotuspisteessä joka lauantai ainakin helmikuun loppuun asti.