Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Onko tolkkua: Miksei alaikäinen saanut kolmatta rokotusta Kymsoten walk in -tilaisuudessa?

Kymen Sanomien toimitukseen otti yhteyttä isä, joka oli pyrkinyt kolmanteen rokotukseen 12–15-vuotiaiden lastensa kanssa, mutta lapsille ei rokotusta annettu.

Kymsote kertoi maanantaina, että sen järjestämiin walk in -koronarokotuksiin voivat saapua 12 vuotta täyttäneet asukkaat ja että ilman ajanvarausta voi hakea ensimmäisen, toisen ja kolmannen rokoteannoksen ja immuunipuutteiset ovat oikeutettuja myös neljänteen annokseen.

Kymen Sanomien toimitukseen otti yhteyttä mies, joka oli oli pyrkinyt 12–15-vuotiaiden lastensa kanssa walk in -rokotukseen.

– Kysymys oli siis kolmansista rokotuksista. Tiskillä sanottiin, että rokotuksen saavat vain 18-vuotta täyttäneet. Kenelle niitä rokotuksia annetaan?

Kymsoten viestintäsuunnittelija Iiris Mäntymaa kertoo, että ensimmäisiä ja toisia rokoteannoksia annetaan kaikille 12 vuotta täyttäneille walk in -rokotuksissa.

– Suomessa kolmansia annoksia ei anneta lainkaan alle 18-vuotiaille muulloin, kuin poikkeustapauksissa eli esimerkiksi silloin, kun lapsella on vakava immuunipuutos.

Lisää tietoa Kymsoten antamista rokotuksista löytyy sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän nettisivuilta.

Onko tolkkua -sarjassa voit ihmetellä lähiseutusi asioita ja ilmiöitä ja saada aikaan keskustelua. Laita hämmästyksesi aihe ja yhteystietosi osoitteeseen onkotolkkua@kymensanomat.fi. Otamme sinuun yhteyttä!