Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Utin jääkärit harjoittelevat Virolahdella ja Haminassa – "Saattavat herättää tässä maailmantilanteessa huolta"

Kyseessä on normaali Utin jääkärirykmentin koulutussuunnitelman mukainen harjoitus.

Utin jääkärirykmentti harjoittelee Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa maaliskuun lopussa. Maavoimien tiedotteen mukaan harjoituksia on Kouvolassa, Jaalassa, Tuohikotissa, Luumäellä, Virolahdella ja Haminassa.

Osaan tilanteista liittyy helikopteritoimintaa. Harjoitukset ovat 28.–31. maaliskuuta.

Koulutusta tapahtuu rakennuksissa, joiden käytöstä on sovittu ennakkoon. Sotilaat käyttävät harjoitusampumatarvikkeita ja pieniä räjähteitä, joista voi aiheutua vähäistä äänihaittaa.

– Katukuvassa tai maastossa näkyvät sotilaat, puolustusvoimien ajoneuvot ja osittain matalalla lentävät helikopterit saattavat herättää tässä maailmantilanteessa huolta. Kyseessä on kuitenkin aivan normaali Utin jääkärirykmentin koulutussuunnitelman mukainen harjoitus, Utin jääkärirykmentin esikuntapäällikkö everstiluutnantti Janne Sallila sanoo tiedotteessa.

Harjoitustoimintaa on valoisalla ja pimeällä.

Pimeälentokoulutus jatkuu

Myös helikopteripataljoonan lentomiehistöjen pimeälentokoulutus jatkuu maanantaina 28. maaliskuuta. Kevätkauden viimeiset pimeälennot toteutetaan NH90-kuljetushelikoptereilla ja MD500-kevythelikoptereilla ensi viikolla sekä kahdella seuraavalla viikolla.

Lentotoiminta keskittyy noin 150 kilometrin säteelle Utin lentokentästä. Osa lennoista suuntautuu eteläiselle meri- ja rannikkoalueelle.

Koulutuslennot alkavat pääsääntöisesti maanantai-iltaisin sekä päättyvät torstain ja perjantain välisenä yönä.

Lentotoiminnasta voi aiheutua meluhaittaa, jota Maavoimat kertoo pyrkivänsä välttämään suuntaamalla toimintaa harvaan asutuille alueille ja noudattamalla melua vähentäviä lentomenetelmiä aina, kun se on mahdollista.