Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

35 Venäjältä tullutta ajoneuvoa käännytettiin kaakkoisrajalla maahantulokiellon ensimmäisenä yönä – Käännytyksiä tehtiin Vaalimaalla, Nuijamaalla ja Imatralla liki tasatahtiin

Kaakkois-Suomen rajavartiostosta kerrotaan, että suuremmalta dramatiikalta on käännytyksissä vältytty.

Tieto venäläisen rekkaliikenteen pakotteista on tavoittanut kuljettajat odotettua paremmin. Käännytettäviä ajoneuvoja ei ole ollut maahantulokiellon ensimmäisenä aamuna ruuhkaksi asti Kaakkois-Suomen rajanylityspaikoilla.

Tullin valvontaosaston johtaja Sami Rakshit kertoo, että yön tunteina käännytettävien kokonaismäärä jäi kymmeniin.

– Tämän hetken tieto on, että aamuseitsemään mennessä olisi kolmekymmentä kuljetusta käännytetty, totesi Rakshit ennen kello kymmentä.

Tulli tiedotti päivemmällä, että kello yhdeksään mennessä käännytyksiä oli tehty yhteensä 35.

Ei suuria väärinymmärryksiä

Käännytyksiä on tehty kaakkoisrajan kolmella rajanylityspaikalla kutakuinkin tasatahtiin. Tullin tiedotteen mukaan aamuyhdeksään mennessä Vaalimaalla oli käännytety 15 ajoneuvoa, Imatralla 12 ja Nuijamaalla kahdeksan. Pohjoisempana Niiralassa käännytyksiä ei ollut tehty vielä ainuttakaan.

Kaakkois-Suomen rajavartioston johtokeskuksesta kerrotaan, että käännytykset ovat sujuneet isossa kuvassa rauhallisesti. Tietoa mahdollisista väärinymmärryksistä käännytettyjen kuljettajien keskuudessa ei johtokeskukseen ollut välittynyt.

– Ei ainakaan tännepäin ole kuulunut, että olisi mitään dramaattisempaa ollut, kommentoidaan johtokeskuksesta.

Itäraja sulkeutui venäläiseltä ja valkovenäläiseltä kaupalliselta tavaraliikenteeltä EU:n viidennen pakotepaketin myötä. Pakotteet astuivat voimaan vuorokauden vaihduttua lauantaiksi.

Päivitetty 9.4.2022 klo 12.31 Tullin tiedotteen sisällöllä.