Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Juuri nyt | Kymsotea koskeva hoitajien lakko on peruttu – Tehy ja Super alkavat valmistella joukkoirtisanoutumisia

– Ministeri Lindén on puuttunut karkealla tavalla lailliseen lakkoon ja asettunut tukevasti työnantajan takapiruksi neuvottelupöytään, Tehyn puheenjohtaja sanoo tiedotteessa.

Hoitajien lakko on peruuntunut. Tehyn ja Superin lakon piti alkaa keskiviikkona.

Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen sanoo Tehyn tiedotteessa, että järjestöjen on siirryttävä järeämpiin toimiin. Rytkösen mukaan Tehy ja Super alkavat valmistella joukkoirtisanoutumisia.

Syynä on valmisteluun edennyt potilasturvallisuuslaki.

– Maan hallitus on usean ministerin suulla kilvan todennut, että se ei puutu työmarkkina-asioihin. Viime viikkojen tapahtumat osoittavat muuta, tiedotteessa sanotaan.

Tehy soimaa tiedotteessaan peruspalveluministeri Aki Lindéniä, jonka johdolla hallitus on valmistellut potilasturvallisuuslakia.

– Ministeri Lindén on puuttunut karkealla tavalla lailliseen lakkoon ja asettunut tukevasti työnantajan takapiruksi neuvottelupöytään, Rytkönen sanoo tiedotteessa.

Lähihoitajien ja sairaanhoitajien lakon oli tarkoitus koskea Kymsotea ja kahtatoista muuta sairaanhoitopiiriä. Toteutuessaan lakko olisi vaikuttanut Kouvolassa muun muassa ensihoitoon, Pohjois-Kymen sairaalan Poksin päivystykseen ja erikoisalojen vastaanottoihin sekä Kymenlaakson psykiatriseen sairaalaan.

Tehy on sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattijärjestö. Super on puolestaan lähi- ja perushoitajien ammattijärjestö.

Juttu täydentyy.