Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronakoordinaatioryhmä suosittelee edelleen kasvomaskin käyttöä Kymenlaaksossa – Sairaalahoidossa tällä hetkellä 39 potilasta

Kasvomaskin käyttöä suositellaan edelleen Kymenlaaksossa. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) poisti viime viikolla yleisen maskisuosituksen, mutta alueellisesti se voidaan edelleen pitää voimassa.

Kymenlaakson alueellinen koronakoordinaatioryhmä keskusteli aiheesta keskiviikkona. Ryhmä päätyi pitämään vahvan maskisuosituksen voimassa maakunnassa. Maskin käyttöä suositellaan sisätiloissa ja ruuhkaisissa ulkotiloissa.

Tapahtumien järjestäjiltä ja muilta toimijoilta ei edellytetä valvontaa, vaan maskin käyttö on jokaisen omassa harkinnassa. Sairaaloissa, laitoksissa ja asumisyksiköissä maskia pitää edelleen käyttää.

Kouluissa maskisuositus koskee jatkossa 6. luokasta alkaen erityisesti tilanteissa, joissa on yhteisiä kokoontumisia tai jos oppilaan perheenjäsenellä on koronavirustartunta.

– Epidemiatilanne on vaikea. Varovasti voi kuitenkin sanoa, että tartuntamäärissä on nyt havaittavissa pientä vähenemistä. Myös sote-ammattilaisten koronatartuntamäärien väheneminen ennustaa parempaa suuntaa, luonnehtii johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa Kymsoten tiedotteessa.

– Tartuntamäärät ovat edelleen suuria ja terveydenhuolto on kuormittunut. Sairaaloissa ja hoivayksiköissä on ikääntyneitä sairastuneita, joten tilanteeseen tulee suhtautua vakavasti.

Alueellinen koronakoordinaatioryhmä päätti jatkaa myös vahvaa etätyösuositusta.