Koronakoordinaatioryhmä suosittelee edelleen kasvomaskin käyttöä Kymenlaaksossa – Sairaalahoidossa tällä hetkellä 39 potilasta

Kasvomaskin käyttöä suositellaan edelleen Kymenlaaksossa. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) poisti viime viikolla yleisen maskisuosituksen, mutta alueellisesti se voidaan edelleen pitää voimassa.

Kymenlaakson alueellinen koronakoordinaatioryhmä keskusteli aiheesta keskiviikkona. Ryhmä päätyi pitämään vahvan maskisuosituksen voimassa maakunnassa. Maskin käyttöä suositellaan sisätiloissa ja ruuhkaisissa ulkotiloissa.

Tapahtumien järjestäjiltä ja muilta toimijoilta ei edellytetä valvontaa, vaan maskin käyttö on jokaisen omassa harkinnassa. Sairaaloissa, laitoksissa ja asumisyksiköissä maskia pitää edelleen käyttää.

Kouluissa maskisuositus koskee jatkossa 6. luokasta alkaen erityisesti tilanteissa, joissa on yhteisiä kokoontumisia tai jos oppilaan perheenjäsenellä on koronavirustartunta.

– Epidemiatilanne on vaikea. Varovasti voi kuitenkin sanoa, että tartuntamäärissä on nyt havaittavissa pientä vähenemistä. Myös sote-ammattilaisten koronatartuntamäärien väheneminen ennustaa parempaa suuntaa, luonnehtii johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa Kymsoten tiedotteessa.

– Tartuntamäärät ovat edelleen suuria ja terveydenhuolto on kuormittunut. Sairaaloissa ja hoivayksiköissä on ikääntyneitä sairastuneita, joten tilanteeseen tulee suhtautua vakavasti.

Alueellinen koronakoordinaatioryhmä päätti jatkaa myös vahvaa etätyösuositusta.

Koronatilanne Kymenlaaksossa

Sairaalahoidossa 39 potilasta (tilanne 20.4.)

Uusia koronatapauksia:

Viikko 12 (21.–27.3.): 2562

Viikko 13 (28.3.–3.4.): 2203

Viikko 14 (4.–10.4.): 1948

Viikko 15 (11.–18.4.):1456

Kahden viikon ilmaantuvuusluku 100 000 asukasta kohti on 2101.

Nämä ovat terveydenhuollon koronatestein todennettuja tartuntoja.

Pääsiäisviikolla koronatestejä otettiin 900 vähemmän kuin normaaliviikolla, minkä vuoksi viime viikkojen luvuista on vaikea päätellä epidemian kehittymistä.

Lähde: Kymsote

Maskisuositus Kymenlaaksossa

Maskin käyttöä suositellaan sisätiloissa ja ruuhkaisissa ulkotiloissa, esimerkiksi kauppakeskuksissa, elokuvissa ja erilaisissa tapahtumissa.

Maskin käyttö on jokaisen omassa harkinnassa.

Maskia tulee edelleen käyttää sairaaloissa, laitoksissa ja asumisyksiköissä.

Kouluissa maskisuositus 6. luokasta alkaen ja erityisesti tilanteissa, joissa on yhteisiä kokoontumisia koulun eri luokkien tai eri kouluista tulevien oppilaiden kesken tai jos oppilaan perheenjäsenellä on koronavirustartunta.

THL suosittelee maskin käyttöä edelleen julkisissa sisätiloissa ja liikennevälineissä

niille:

jotka hakeutuvat koronaepäilyn vuoksi hoitoon tai testiin.

joilla on hengitystieinfektion oireita, mutta kodin ulkopuolella liikkuminen on välttämätöntä.

jotka tietävät altistuneensa koronavirukselle (esim. perheessä on todettu tartuntoja) ja kodin ulkopuoliset lähikontaktit eivät ole vältettävissä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka