Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kymenlaakson koronatilanne rauhoittuu edelleen – Koronakoordinaatioryhmä keskusteli jo syksyyn varautumisesta

Sairaalahoidossa on 18 potilasta, jolla on koronavirustartunta. Influenssaepidemia saattaa kestää pitkälle kesäkuuhun.

Kymenlaakson koronatilanne on rauhoittumassa, kertoo sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä Kymsote. Viimeisen kahden viikon aikana 18.–31.5. Kymenlaaksossa on todettu 813 uutta koronavirustartuntaa. Kahden viikon ilmaantuvuusluku 100 000 asukasta kohti on nyt 501. Tartuntamäärä on kevään matalin, mutta koronatartuntoja todetaan edelleen koko Kymenlaakson alueella.

Positiivisten näytteiden osuus kaikista näytteistä on 31,2 prosenttia, kun se aiemmin oli pitkään yli 50 prosenttia. Kaikki koronavirukseen liittyvät tunnusluvut ovat laskussa, mutta tapausmäärien lasku on tasaantunut. Viikolla 21 todettiin 365 uutta koronatapausta. Viikolla 20 uusia tapauksia oli 462, ja viikolla 19 niitä oli 631.

Kymenlaaksossa on sairaalahoidossa 18 potilasta, jolla on koronavirustartunta. Erikoissairaanhoidon potilaista alle puolella korona on sairaalahoidon ensisijainen syy. Sairaalahoidossa on viime viikkoina ollut 15–20 potilasta, jolla on koronavirustartunta.

Kymenlaaksossa esiintyy tällä hetkellä myös influenssaa. Influenssaepidemia saattaa kestää poikkeuksellisesti pitkälle kesäkuuhun.

Maskia kannattaa käyttää edelleen

Kymsoten johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa sanoo tiedotteessa, että ihmiset liikkuvat nyt kaikkialla, kuten torijuhlissa, elokuvissa ja konserteissa. Hänen mukaansa maskia kannattaa käyttää edelleen oman harkinnan mukaan esimerkiksi väkijoukoissa.

– Maski ja hyvä käsihygienia antavat hyvää suojaa myös vatsatauteja ja influenssavirusta vastaan, Mäntymaa toteaa tiedotteessa.

Maskin käyttöä jatketaan edelleen Kymsoten sosiaali- ja terveydenhuollon toimipisteissä, kuten sairaaloissa, terveysasemilla ja hammashoitoloissa. Tämä koskee niin henkilöstöä kuin asiakkaitakin.

Viruksen olemassaoloa ei voi unohtaa

Mäntymaa muistuttaa, että sairaana pitää edelleen pysyä kotona. Hänen mukaansa aina on sopiva aika ottaa koronarokotus, jos ei ole vielä ottanut täyttä rokotussarjaa.

– Jos koronarokotus on kokonaan ottamatta, on viisasta alkaa varautua syksyllä mahdollisesti alkavaan uuteen korona-aaltoon ja ottaa koronarokotus.

Kymenlaakson alueellinen koronakoordinaatioryhmä keskusteli keskiviikkona syksyyn varautumisesta. Suomessa seurataan mahdollisia uusia virusvariantteja ja niiden mahdollista lisääntynyttä leviämiskykyä. Koronavirukselle on muiden virusten tapaan tyypillistä, että se muuntuu koko ajan.

– Koronaepidemian tilanne on Kymenlaaksossa nyt menossa hyvään suuntaan, mutta koronaviruksen olemassaoloa ei voida valitettavasti unohtaa, Mäntymaa sanoo tiedotteessa.