Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäläisnaisen passista löytyi 16 väärennettyä leimaa Vaalimaalla – Leimat peittelivät 99 päivän laitonta oleskelua

Venäläisen naisen passeissa havaitiin väärennettyjä rajatarkastusleimoja Vaalimaan rajanylityspaikalla. Kaakkois-Suomen rajavartio kertoo kuukausitiedotteessaan, että naisen passeissa havattiin 16 väärennettyä leimaa maastalähtötarkastuksessa.

Niillä oli pyritty peittämään laitonta oleskelua Schengen-alueella. Tarkastus tehtiin 23. toukokuuta.

Laitonta oleskelua naiselle oli kertynyt kahdella puolivuotiskaudella yhteensä 99 vuorokautta. Hänet haastettiin vastaajaksi Kymenlaakson käräjäoikeuteen.

Maahanmuuttovirasto käännytti hänet Venäjälle sekä määräsi neljän vuoden maahantulokieltoon Schengen-alueelle.

Rajanylitykset nousivat viime vuodesta

Kaakkois-Suomen rajavartioston valvomilla rajanylityspaikoilla kirjattiin tammi-toukokuussa 377 000 rajanylitystä, jossa kasvua viime vuoteen on 69 prosenttia ja laskua vuoteen 2020 on 77 prosenttia. Koronarajoitusten ja Venäjän-pakotteiden vuoksi määrät eivät ole vertailukelpoisia edellisvuosiin.

Vaalimaan rajanylityspaikalla kirjattiin vuoden ensimmäisten viiden kuukauden aikana rajanylityksiä 191 000. Viime vuonna vastaavan aikaan ylityksiä oli 101 000 ja vuonna 2020 niitä oli 501 000.

Rajavartiosto esti maahantulon toukokuussa 295 henkilöltä. Yleisin syy maahantulon estämiseen oli kansanterveyden vaarantuminen sekä yleisen järjestyksen ja turvallisuuden takaaminen liittyen koronaviruspandemian takia annettuihin rajoituksiin.