Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kymsote: Korona ei ole ohi, tartunnat jatkuvat – Arkipäivisin 50–100 uutta tartuntaa, sairaalahoidossa 10–20 potilasta

Viikonloppuisin tartuntoja todetaan 20–30. Kotitestit eivät näy luvuissa.

Kymenlaaksossa koronatartuntojen määrä on jatkunut tasaisena, Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Kymsote kertoo tiedotteessa. Viikoittain uusia tartuntoja on noin 350.

– Kymenlaaksossa todetaan edelleen joka arkipäivä 50–100 uutta koronavirustartuntaa, viikonloppuisin 20–30 tapausta. Sote-ammattilaisia on edelleen tässä joukossa runsaasti. On myös huomioitava, että luvuissa ovat mukana vain terveydenhuollon koronatestein varmistetut tapaukset, kotitestit eivät näissä luvuissa näy, johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa kertoo tiedotteessa.

Myös sairaalahoidon tarve jatkuu tasaisena

Koronatilanne ei ole rauhoittunut myöskään sairaalahoidossa, vaan tarve on pysynyt tasaisena viime viikot. Sairaalahoidossa on päivittäin 10–20 potilasta, joilla on todettu koronavirustartunta.

Virustapaukset ovat omikronin alamuunnosta BA.2.

– Kymenlaaksossa ei ole vielä todettu koronaviruksen BA.4 tai 5 -variantteja, mutta niiden ilmaantuminen alueelle on todennäköistä. Nämä virusmuunnokset on todettu herkästi tarttuviksi. Saamme tietää eri virusvarianttien esiintymisestä vain viiveellä. Tuloksen saamisessa voi kestää kuukausikin.

Rokotuspisteillä on rauhallista

Kymenlaaksolaisia kehotetaan edelleen hakeutumaan koronarokotuksiin ja huolehtimaan koko rokotussarjasta. Parhaillaan rokotuspisteillä on rauhallista.

Rokotuksissa käyvät nyt pääasiassa lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluvat 70-79 -vuotiaat, jotka ottavat neljänsiä rokotusannoksia.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL on keskiviikkona 15. kesäkuuta laajentanut rokotussuositustaan. THL suosittelee vakavasti immuunipuuteisille viidettä koronarokoteannosta.

Kymenlaakson alueellinen koronakoordinaatioryhmä kokoontuu seuraavan kerran kahden viikon kuluttua 29. kesäkuuta.