Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaakkois-Suomessa juhlittiin rauhallisesti juhannusta – Poliisi valvoi liikennettä maissa ja vesillä, ruorijuopumuksia löytyi neljä

Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen alueella juhannusta vietettiin maltillisesti, poliisi kertoo tiedotteessa. Sunnuntai-iltapäivään mennessä hukkumistilastoihin ei ollut päätynyt ketään eikä kukaan kuollut rikosten yhteydessä tai onnettomuuksissa. Myös vakavilta vammoilta on vältytty.

Rattijuopumusrikoksia oli Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen alueella kirjattu juhannuksen aikana sunnuntai-iltapäivään mennessä kaksikymmentä ja pahoinpitelyrikoksia kolmetoista.

Hälytystehtävät juhannuksen aikana keskittyivät ilta- ja yöaikaan. Sekä perjantai- että lauantaiyönä poliisitehtäviä oli hiukan alle 200, päivisin tehtävämäärät vaihtelivat sadan molemmin puolin. Tehtävien painopiste oli liikenteessä, rattijuopumusepäilyissä ja erilaisissa häiriötehtävissä.

Myös vesiliikennettä valvottiin juhannuksena koko poliisilaitoksen alueella. Ruorijuopumuksia kirjattiin juhannuksen aikana neljä kappaletta.

Muun muassa Kymenlaaksossa Lappalanjärvellä valvottiin niin alusten kuljettajien kuntoa, alusten varustusta kuin myös alueen vesiskootterikieltoa, joka oli vesiskoottereilla liikkuneilla heikosti tiedossa. Poliisi poisti vesiskoottereilla ajaneet kieltoalueilta.

Vesiliikenteen kielto- ja rajoitusalueet löytyvät alueittain tästä Väyläviraston linkistä, johon poliisi kehottaa tutustumaan.